Η ζωή του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου φαίνεται ότι απειλείται από τζιχαντιστές του ISIS προκαλώντας αναταραχή στις τουρκικές αρχές.

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα, οι σωματοφύλακες του δημάρχου έλαβαν προειδοποίηση για επικείμενη απόπειρα δολοφονίας και σε συντονισμό με το υπουργείο Εσωτερικών και τη νομαρχία, αυξήθηκαν άμεσα οι άνδρες της ασφάλειάς του.

Δεν υπάρχει πάντως κάποια πληροφόρηση σχετικά με τη σύλληψη υπόπτων ISIS.

Τα δημοσιεύματα της Sozcu και της Cum Hurriyet επισήμαναν πως έφτασε προειδοποίηση στους άνδρες ασφαλείας του Εκρέμ Ιμάμογλου και δόθηκε οδηγία τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών όσο και τη νομαρχία, να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας του.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου της Κωνσταντινούπολης Μουράτ Ονγκόν, δημοσίευσε επίσης δήλωση σχετικά με το ζήτημα, λέγοντας ότι είχαν προειδοποιηθεί από την αστυνομία τον Νοέμβριο.

Ωστόσο η υπόθεση περιπλέκεται γιατί η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης διαψεύδει την εν λόγω πληροφορία λέγοντας πως δεν υπήρξε κάποιο μήνυμα προειδοποίησης προς τους σωματοφύλακες του Ιμάμογλου.

Ο ίδιος ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση ενώ σιγήν ιχθύος τηρεί και η τουρκική κυβέρνηση καθώς ουδένα στέλεχός της δεν έχει σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Η ανακοίνωση της τουρκικής αστυνομίας

«Κρίθηκε σκόπιμο να κάνουμε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν σε ορισμένα όργανα των μέσων ενημέρωσης, “συνελήφθησαν μαχητές του DAESH να δολοφονήσουν το Ιμάμογλου”.

Κατά καιρούς, τέτοιες αισθήσεις και ειδοποιήσεις γίνονται εναντίον δημοσίων υπαλλήλων, πρεσβύτερων του κράτους, προσώπων που υπόκεινται σε προστασία, προσώπων, θεσμών και τόπων που μπορούν να προκαλέσουν λόγω των καθηκόντων τους.

Αυτές οι ακροάσεις ή ειδοποιήσεις κοινοποιούνται στα σχετικά πρόσωπα και κάθε ένα από αυτά ενημερώνεται. Τα απαραίτητα μέτρα λαμβάνονται από τις μονάδες μας σε αυτό το θέμα.

Δεν υπάρχει απόπειρα δολοφονίας ή σύλληψη δολοφόνου όπως αναφέρεται στην έκθεση.

Οι προσπάθειές μας εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των PKK / PYD, DAESH, FETO και DHKP-C, συνεχίζονται αδιάκοπα και αποφασιστικά για την ειρήνη του έθνους μας και την ασφάλεια της χώρας μας.

ΠΗΓΗ