Αρχίζει από την επόμενη εβδομάδα στη Βρετανία ο εμβολιασμός κατά της COVID-19, μετά την έγκριση για χρήση του εμβολίου της Pfizer και BioNTech.

Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης (JCVI) γνωστοποίησε την λίστα με τα άτομα που θα εμβολιαστούν στην πρώτη φάση.

  1. Οι ηλικιωμένοι στα γηροκομεία και οι φροντιστές τους
  2. Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω – Επαγγελματίες υγείας και κοινωνικοί λειτουργοί
  3. Άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω
  4. Άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω – Εξαιρετικά ευάλωτα άτομα, από κλινικής πλευράς
  5.  Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω
  6. Άτομα ηλικίας 16 έως 64 ετών με υποκείμενα νοσήματα που τους βάζουν σε υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου και θνησιμότητας
  7. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
  8.  Άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω
  9.  Άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω

Σύμφωνα με τον καθηγητή Munir Pirmohamed όσοι κάνουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου θα αποκτήσουν ανοσία επτά μέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Το εμβόλιο δεν συστήνεται σε εγκύους καθώς δεν υπάρχουν δεδομένα για την ασφάλειά του.

«Ιστορική στιγμή»

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική BioNTech έχουν ανακοινώσει ότι το εμβόλιό τους είναι κατά 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη της COVID-19.

O επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά έκανε λόγο για ιστορική στιγμή στη μάχη κατά του κορονοϊού.

«Αυτή η έγκριση είναι ένας στόχος προς τον οποίο εργαζόμασταν από την πρώτη στιγμή που είχαμε δηλώσει ότι η επιστήμη θα νικήσει και χαιρετίζουμε την MHRA για την ικανότητά της να διεξάγει μια τόσο προσεκτική εκτίμηση και να αναλάβει έγκαιρα δράση για να βοηθήσει στην προστασία των κατοίκων της Βρετανίας» είπε ο Μπουρλά.

Και κατέληξε: «Καθώς αναμένουμε και άλλες εγκρίσεις και άδειες επικεντρωνόμαστε στο να κινηθούμε με την ίδια αίσθηση της επείγουσας ανάγκης για να προσφέρουμε με ασφάλεια ένα υψηλής ποιότητας εμβόλιο σε όλο τον κόσμο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

ΠΗΓΗ