Ο υγειονομικός επικεφαλής των ΗΠΑ για τον κορονοϊό μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για το πότε εκτιμά να ξανανάψουν τα φώτα του Μπρόντγουεϊ. Και όσα είπε δεν είναι μάλλον ενθαρρυντικά.

Σε συνέντευξή του στον σταθμό WNBC το απόγευμα της Τρίτης, ο δρ Φάουτσι εκτίμησε πως το Μπρόντγουεϊ θα ανεβάσει ξανά ρολά το φθινόπωρο του 2021.

Κι αυτό με την προϋπόθεση ότι ο κόσμος θα έχει προλάβει να εμβολιαστεί ως την άνοιξη. Μόνο αν πάνε όλα καλά με το εμβόλιο του κορονοϊού εκτιμά πως οι Νεοϋορκέζοι και οι υπόλοιποι Αμερικανοί θα επιστρέψουν στις κανονικές ζωές τους από τα τέλη του καλοκαιριού, αρχές του φθινοπώρου. Του 2021, πάντα.

«Νομίζω πως θα είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από την απήχηση των εμβολίων στον κόσμο της χώρας και ειδικά τον κόσμο της Νέας Υόρκης», είπε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νόσων των ΗΠΑ. «Καθώς η Νέα Υόρκη έχει τόσους τουρίστες, θα χρειαστεί μάλλον όλη η χώρα».

Και ποιος είναι ο μαγικός αριθμός των εμβολιασμένων που θα επιτρέψει την επιστροφή στη ζωή προ κορονοϊού; Ο δρ Φάουτσι εκτιμά πως θα χρειαστεί να εμβολιαστούν το 75-85% του πληθυσμού για να μην αποτελεί πια κίνδυνο η Covid-19.

Είπε επίσης πως θα απαιτηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των παιδιών στα σχολεία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR





ΠΗΓΗ