Τα όσα έζησε όταν Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε Κυπριακό αλιευτικό το μεσημέρι της Τρίτης (22/6) με οπλισμένους άνδρες να ανεβαίνουν στο πλοιάριο περιγράφει ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού.

«Τη Δευτέρα το βράδυ αναχωρήσαμε για τα Διεθνή ύδατα, ανοικτά του Αποστόλου Ανδρέα και γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης μια τουρκική ακταιωρός πλησίασε το πλοίο και μας είπε να είμαστε «stand by» και να τη συνοδεύουμε με ταχύτητα δύο ναυτικά μίλια», ανέφερε, σύμφωνα με το Sigmalive.gr, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ψαροκάικα» Άριστος Αριστείδου.

Eξιστορώντας τα όσα έζησε όταν Τούρκοι ανέβηκαν στο Kυπριακής σημαίας αλιευτικό πλοίο «Μαρία Μπουμπουλίνα» είπε «μας πλεύρισε άλλη ακταιωρός των Τούρκων και τότε πιστέψαμε ότι είμαστε υπό σύλληψη και μας οδηγούσαν είτε στο λιμάνι της Κερύνειας, είτε στο λιμάνι της Τουρκίας. Στις 16:00 μας είπαν να σταματήσουμε και ανέβηκαν οκτώ Τούρκοι πάνω στο αλιευτικό με τον οπλισμό τους».

Όπως είπε, ρώτησαν τόσο τον ίδιο όσο και τον Καπετάνιο, για ποιον λόγο υπήρχαν τόσες κεραίες πάνω στο αλιευτικό και βγήκαν πάνω στο πιλοτήριο και αποσύνδεσαν τα καλώδια των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού σημείωσε πως οι Τούρκοι τους ρώτησαν γιατί βρίσκονταν στη συγκεκριμένη περιοχή και γύρω στις 20:00 τους ζήτησαν να αναχωρήσουν με τη συνοδεία τους, ενώ πρόσθεσε πως στην αρχή ήταν απειλητικοί.

Τελικά, όπως είπε ο κ. Αριστείδου, οι Τούρκοι τους συνόδευσαν μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα και εκεί τους ζήτησαν να σταματήσουν και ανέβηκαν ξανά πάνω στο σκάφος. «Βγήκαν πάνω στα ηλεκτρονικά, πάνω στον χάρτη της Κύπρου με τη θάλασσα, και τράβηξαν μια γραμμή. Τέσσερα ναυτικά μίλια μετά τη Δερύνεια, από εδώ και πέρα είναι η ΑΟΖ της Τουρκίας», είπαν οι Τούρκοι, όπως υποστήριξε ο άνδρας.ΠΗΓΗ