Μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον να έχει γίνει γνωστός για τις παρορμητικές αντιδράσεις του, ακόμη και για πράγματα που απαιτούν λεπτές κινήσεις, ωστόσο αυτήν τη φορά… ξεπέρασε τον εαυτό του προς το θετικό. Μάλιστα, απυθυνόμενος σε ένα ευαίσθητο ακροατήριο όπως τα παιδιά, χρησιμοποίησε την πιο ανθρώπινη πτυχή του για να αναφερθεί σε ένα θέμα που «καίει» τα πιτσιρίκια.

Η πανδημία του κορονοϊού δεν θα σταματήσει τον Άγιο Βασίλη και θα καταφέρει να παραδώσει τα δώρα του στα παιδιά, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε σήμερα (25/11), στην οποία επικαλείται ειδικούς που λένε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των παιδιών, αν τηρηθούν οι κανόνες.

Ο Τζόνσον έδωσε αυτήν τη διευκρίνιση μετά την επιστολή που έλαβε από ένα 8χρονο αγόρι, τον Μόντι, ο οποίος του έγραψε για να τον ρωτήσει αν ο Άγιος Βασίλης θα μπορέσει να παραδώσει φέτος τα δώρα του.

Στο χειρόγραφο μήνυμά του ο Μόντι ρώτησε τη βρετανική κυβέρνηση αν έχει σκεφτεί το θέμα του Άγιου Βασίλη και της ετήσιας επίσκεψής του στα παιδιά: «Καταλαβαίνω ότι είστε πολύ απασχολημένοι, αλλά μήπως εσείς και οι επιστήμονες μπορείτε να μιλήσετε για αυτό;», διερωτήθηκε ο 8χρονος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανάρτησε την επιστολή του πιτσιρικά στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter μαζί με την απάντησή του.

«Έχω πάρει τηλέφωνο στον Βόρειο Πόλο και μπορώ να σου πω ότι ο Άγιος Βασίλης είναι έτοιμος και ανυπομονεί να ξεκινήσει, όπως και ο Ρούντολφ και οι άλλοι τάρανδοι», έγραψε. Και πρόσθεσε: «Ο επικεφαλής δημόσιας υγείας μου ζήτησε να σας ενημερώσω ότι, εφόσον ο Άγιος Βασίλης συμπεριφερθεί με τον γνωστό, υπεύθυνο τρόπο του και εργαστεί γρήγορα και με ασφάλεια, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δική σας υγεία ή τη δική του».

Ο Τζόνσον εξήγησε ότι έχει ήδη λάβει πολλά γράμματα για το θέμα και συμφώνησε με την ιδέα του Μόντι τα παιδιά να τοποθετήσουν ένα αντισηπτικό δίπλα στα κουλουράκια που αφήνουν για τον Άγιο Βασίλη.

ΠΗΓΗ