Μια εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία βίωσε η πρώτη μαύρη χορεύτρια στην ιστορία του βερολινέζικου Staatsballet. Η Κλοέ Λόπες Γκομέζ έγινε μέλος του διάσημου μπαλέτου το 2018 και σχεδόν αμέσως έπεσε θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς από μια δασκάλα της σχολής.

Η 29χρονη μπαλαρίνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, κατήγγειλε πως μία δασκάλα την χλεύαζε συχνά στην τάξη της (οι συμμαθητές της δεν καταλάβαιναν τι γινόταν γιατί οι δυο γυναίκες μιλούσαν στα ρώσικα) και της επέβαλε να βάλει λευκό μακιγιάζ στο σώμα της για να «ταιριάξει» με τους άλλους χορευτές κατά την διάρκεια μιας παράστασης για την «Λίμνη των Κύκνων». Σε μια άλλη περίπτωση, η ίδια δασκάλα αρνήθηκε να της δώσει ένα λευκό πέπλο για μια παράσταση του La Bayadère, λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να της δώσει επειδή είναι μαύρη, είπε η μπαλαρίνα.

Η Λόπες Γκομέζ ανέφερε το περιστατικό στον Γιοχάνες Οχμάν, καλλιτεχνικό διευθυντή του Staatsballet εκείνη την περίοδο και εκείνος της είπε πως δεν χρειαζόταν να «ασπρίσει» το δέρμα της, αλλά πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καθώς η συγκεκριμένη δασκάλα είχε δια βίου συμβόλαιο με την σχολή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

ΠΗΓΗ