«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το εμβόλιο, το δώρο της επιστημονικής κοινότητας προς την ανθρωπότητα», δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης.

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του το οποίο αναρτήθηκε στους επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της Κύπρου κάνει λόγο για ελπίδα που γίνεται χειροπιαστή τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ενώ επισημαίνει την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας, αλλά και το ενδιαφέρον που οφείλουν να επιδεικνύουν οι πολίτες σε όσους νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Αναλυτικά τα μήνυμα του προέδρου της Κύπρου:

«Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Ανήμερα των φετινών δύσκολων για όλο τον κόσμο Χριστουγέννων, εύχομαι σε όλες και όλους, υγεία πάνω απ΄ όλα.

Να προσέχουμε ιδιαίτερα σήμερα, τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας.

Να είμαστε μαζί με τους άλλους, κρατώντας αποστάσεις.

Να προστατεύουμε τους ανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη την προστασία μας. Τους ανθρώπους με την εύθραυστη υγεία, τους ηλικιωμένους.

Να θυμόμαστε εκείνους που υποφέρουν στα νοσοκομεία.

Να τιμούμε εκείνους που στέκονται δίπλα τους, προσφέροντας την θεραπεία αλλά και την παρηγοριά που εμείς δεν μπορούμε να τους δώσουμε.

Να θυμόμαστε πως τα επόμενα εικοσιτετράωρα, η ελπίδα γίνεται χειροπιαστή.

Και στη χώρα μας, μαζί με ολόκληρη την Ευρώπη, αρχίζει το μεγαλύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα που εφαρμόσαμε ποτέ.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το εμβόλιο, το δώρο της επιστημονικής κοινότητας προς την ανθρωπότητα, είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να στήνουμε σιγά-σιγά, το τείχος ανακοπής της διασποράς της πανδημίας.

Να έχουμε υπομονή, πίστη και κουράγιο και είναι βέβαιο πως μπορούμε τηρώντας τα μέτρα προστασίας να ξεπεράσουμε κι αυτή την δυσκολία.

Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές».

ΠΗΓΗ