Περισσότερα από 450 κασκόλ ποδοσφαιρικών ομάδων που συμμετείχαν σε μικρές ή μεγαλύτερες διοργανώσεις έχουν στην κατοχή τους δυο φίλοι από τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, την περίοδο αυτή, που είναι σε εξέλιξη το EURO, δίνουν τον δικό τους αγώνα ώστε να αυξήσουν το σκορ τους σε …κασκόλ!

Το πάθος των δύο φίλων, του Χάρη και του Γιώργου, για τη «στρογγυλή θεά» ήταν αυτό που τους οδήγησε σ’ αυτή την ιδιαίτερη συλλογή που «γέμισε» χρώμα κι ατμόσφαιρα …γηπέδου ένα ολόκληρο δωμάτιο! Ήταν το 2006 όταν ο Χάρης βρέθηκε στις κερκίδες να παρακολουθεί στα προκριματικά του EURO του 2008 το παιχνίδι Γερμανία- Ιρλανδία. Φεύγοντας, αγόρασε κασκόλ και των δύο εθνικών ομάδων, καθώς επίσης και της ομάδας της Στουτγκάρδης, όπου πραγματοποιήθηκε το ματς. Έτσι αποκτήθηκαν τα πρώτα κομμάτια αυτής της ιδιαίτερης συλλογής. Το παράδειγμά του ακολούθησε και ο φίλος του Γιώργος και σύντομα, είχε κι αυτός συμβάλει σημαντικά στην απόκτηση υλικών που πλούτισαν τη συλλογή.

Έκτοτε δεν πέρασε αγώνας που οι δυο συλλέκτες να μην επιδιώξουν να αποκτήσουν ένα τουλάχιστον κασκόλ. Κινητοποίησαν φίλους, παρακολουθούσαν ποιοι θα βρεθούν στα ματς που δεν θα μπορούσαν να δώσουν οι ίδιοι το «παρών», για να παραγγείλουν το αντίστοιχο κασκόλ, επιστράτευσαν αθλητικούς συντάκτες, μέλη συνδέσμων αλλά και απλούς γνωστούς, με αποτέλεσμα σιγά σιγά η συλλογή τους να μεγαλώνει και μαζί μ’ αυτήν και η συναισθηματική της αξία.



ΠΗΓΗ