Κάκιστη εικόνα για τον Παναθηναϊκό στο Κάουνας, έχασε με κάτω τα χέρια από τη «μισή» Ζαλγκίρις (χωρίς Χέιζ, Ρούμπιτ, Μιλάγκνις και Λοβρέν) και με τέτοια εικόνα θα πρέπει να προβληματιστεί ενόψει Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας έπαιξε άμυνα με τα… μάτια στο πρώτο ημίχρονο, δεχόμενος 52 πόντους (!), αλλά κατάφερε να κρατηθεί κοντά στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου (52-47), παρότι βρέθηκε στο -15. Κι αυτό χάρη στην επιθετική λειτουργία στο δεύτερο δεκάλεπτο (πέτυχε 33 πόντους) και την ευστοχία έξω από τα 6.75μ. (6/7 τρίποντα στη δεύτερη περίοδο, 8/12 συνολικά στο ημίχρονο). Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο η εικόνα των «πράσινων» ήταν ντροπιαστική και η Ζαλγκίρις έφτασε σε μια μεγάλη νίκη.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους, που «σκότωσαν» τον Παναθηναϊκό με τον γρήγορο ρυθμό τους, ήταν οι Τόμας Ουόκαπ (18 πόντοι με 6/6 δίποντα, 5 ασίστ, 29 pir) και Λούκας Λεκαβίτσιους (20 πόντοι με 5/5 δίποντα και 3/5 τρίποντα). Από τους «πράσινους» διασώθηκε μόνο ο Νεμάνια Νέντοβιτς (17 πόντους με 5/6 σουτ).



ΠΗΓΗ