Η εποχή Τζον Φαν’ τ Σχιπ ολοκληρώθηκε. Η Εθνική Ελλάδας που απέτυχε να προκριθεί σε κάποια μεγάλη διοργάνωση επί ημερών του Ολλανδού, κατάφερε να δημιουργήσει μια «μαγιά» παικτών που «ψήθηκαν». Παιδιά που πήραν εμπειρίες και πλέον είναι ικανά με την κατάλληλη καθοδήγηση, να διεκδικήσουν αυτό που όλοι οι Έλληνες περιμένουν: Επιστροφή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα… μεγάλα ραντεβού.

Η επιλογή του επόμενου προπονητή, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Επειδή τα χρόνια των επιτυχιών έχουν περάσει για την Ελλάδα και όσο δεν έρχεται η άνοδος και η επιστροφή κοντά στο επίπεδο που ήταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέχρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, τόσο θα δυσκολεύει η διαδικασία.

Προεργασία σε θεωρητικό επίπεδο, έχει ήδη γίνει απ’ τους ανθρώπους της ΕΠΟ και τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών, Κώστα Κωνσταντινίδη. Όπως φαίνεται, μία απ’ τις βασικές προϋποθέσεις για να επιλεγεί ο εκλεκτός για τον πάγκο της Ελλάδας, θα είναι η γνώση πραγμάτων και καταστάσεων. Κοινώς, η επιλογή ενός ξένου που δεν έχει περάσει ποτέ απ’ τη χώρα μας, μοιάζει να μένει στην άκρη αρχικά.



ΠΗΓΗ