Τροπολογία για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό κατατέθηκε στην Βουλή και ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή. Η συζήτηση και η ψήφισή της από την Ολομέλεια, προσδιορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Η ρύθμιση που εντάχθηκε στον νέο Αναπτυξιακό νόμο προβλέπει σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πως «επεκτείνεται σε 49 έτη από 15 που ισχύει το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο προβλέπεται η καταβολή ποσοστού 15% επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του μνημονευόμενου γηπέδου προς το αθλητικό σωματείο ΠΑΟ».

Σημαντικό είναι και τι αναφέρει πως θα συμβεί αφού περάσουν τα 49 χρόνια: «Μετά την πάροδο του ανωτέρου χρονικού διαστήματος, το ως άνω ποσοστό αποδίδεται Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει τη συντήρηση του γηπέδου. Το ως άνω χρονικό διάστημα των σαράντα εννέα (49) ετών δύναται να παρατείνεται με Κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού», λέει ξεκάθαρα η τροπολογία, κάτι που σημαίνει πως η σύμβαση θα ανανεωθεί μόνο αν το αποφασίσουν οι Υπουργοί της εκάστοτε κυβέρνησης!



ΠΗΓΗ