Ρεπορτάζ του Θάνου Σωτήρη από το astinomiko.gr:

Δύο σοβαρές επιχειρήσεις οργάνωσε τις τελευταίες μέρες το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Μία στην Αγία Βαρβάρα, όταν ένας 40χρονος πυροβόλησε εναντίον δύο ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και στην συνέχεια κατέφυγε στο σπίτι του, και μία στον οικισμό Βλυχό Μεγάρων, όταν μέλη δύο οικογενειών συνεπλάκησαν μεταξύ τους και αντάλλαξαν πυροβολισμούς, εξ αφορμής ενός τροχαίου ατυχήματος.

Και στις δυο περιπτώσεις η κινητοποίηση δυνάμεων ήταν άμεση και μαζική. Άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά, πάνοπλοι αστυνομικοί των ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, διμοιρίες των ΜΑΤ και στελέχη των αρμόδιων Υποδιευθύνσεων τη Ασφάλειας. Πρακτικά, στο πεδίο, υπήρχε και ποσότητα και ποιότητα δύναμης.

Όμως, και στις δύο επιχειρήσεις, «οι έρευνες απέβησαν άκαρπες»! Με απλά λόγια, οι δράστες κατόρθωσαν να γίνουν καπνός μέσα από τους αστυνομικούς κλοιούς, με τα όπλα τους και όλα τα στοιχεία που τους επιβάρυναν.

Το να κατηγορήσει κανείς το αστυνομικό προσωπικό που ήταν στα σημεία των επιχειρήσεων, είναι ο εύκολος δρόμος. Όμως αυτό το ίδιο προσωπικό έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε δεκάδες ανάλογες, αν όχι και πιο επικίνδυνες επιχειρήσεις με απόλυτη επιτυχία.

Άρα το πρόβλημα δεν είναι στην σκακιέρα αλλά στους σκακιστές. Κάτι που πολλοί εντός της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν προβλέψει μετά τις απανωτές και –εκ πρώτης ανάγνωσης- ακατανόητες αποστρατείες ικανότατων στελεχών τα τελευταία χρόνια. Θα έχει ιδιαίτερη αξία να δούμε πως θα κινηθούν οι έχοντες τον λόγο, στα επερχόμενες κρίσεις του Ιανουαρίου…

Επί της αστυνομικής ουσίας τώρα, ο 40χρονος που πυροβόλησε στην Αγία Βαρβάρα εξακολουθεί να αναζητείται.

Για τα εκτεταμένα επεισόδια στον Βλυχό Μεγάρων, από τα οποία κατέληξαν σε Νοσοκομεία οκτώ άτομα, κάποια από τα οποία με τραύματα από κυνηγετικές καραμπίνες, έχουν καταγγελθεί δύο άνδρες οι οποίοι αναζητούνται, ενώ δεν έχουν βρεθεί στον οικισμό τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν.

Ο συνήγορος τους, Γιάννης Γλύκας, που ρωτήθηκε σχετικά από το astinomiko.gr, δήλωσε για την υπόθεση: «Δυο τουλάχιστον άνθρωποι βρίσκονται διωκόμενοι από την απερισκεψία ενός εκ των φερόμενων ως παθόντων και μηνυτών,  ο οποίος εργαζόταν περιστατικά μαζί με τον αδερφό του και αποφάσισε ακατανόητα να του επιτεθεί οδηγώντας το αυτοκίνητο του και να συγκρουστούν σε βενζινάδικο της περιοχής! Προφανώς οτιδήποτε ακολούθησε απέχει από οποιαδήποτε λογική υπάρξεως ανθρωποκτόνου δόλου και η άμβλυνση των αντιθέσεων αλλά και η κοινωνική ειρήνη θα επικρατήσουν.»



ΠΗΓΗ