Ανακοίνωση του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης:

 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε την από 27/03/2021 διαταγή του, σύμφωνα με την οποία ζητείται η ενίσχυση σε Αστυνομικό προσωπικό (με μετακινήσεις) των Αεροδρομίων της Χώρας και Υπηρεσιών με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον. Με μεγάλη έκπληξη είδαμε οτι σε αυτήν δεν συμπεριλαμβανόταν το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Χώρας μας, το Αεροδρόμιο Θεσσαλονικης «Μακεδονία», παρόλο που όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια συμπεριλαμβάνονται ανεξαιρέτως.

 

Επειδή, προφανώς και ενδεχομένως ίσως εκ παραδρομής θέλουμε να πιστεύουμε, δεν αναφέρεται το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» στην ανωτέρω διαταγή, ζητάμε την άμεση τροποποίησή της και την ενίσχυση της αρμόδιας Αστυνομικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κ. Αερολιμένα Θεσσαλονίκης (ΔΑΚΑΘ), με ικανό αριθμό Αστυνομικών, ενόψει της θερινής περιόδου, σε συνδυασμό και με τον σημαντικό ρόλο που έχει η Θεσσαλονίκη, γενικότερα για όλο τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας.

 

Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις Αστυνομικών, που πρέπει επιτέλους να καλυφθούν, οπότε χρειάζεται και καθίσταται επιτακτική ανάγκη πλέον η ενίσχυση με Αστυνομικό προσωπικο του Αεροδρομίου Θεσσαλονικης «Μακεδονία», ώστε να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικότητα η καλοκαιρινή αύξηση των πτήσεων, στη μετά COVID εποχή βέβαια.

 

Θεσσαλονίκη 2 Απριλίου 2021

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης



ΠΗΓΗ