Τα SMS θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν στη ζωή μας ακόμη κι αν ανοίξει σιγά σιγά το λιανεμπόριο ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως στην περίπτωση που θα επιτραπεί η λειτουργία τομέων του λιανεμπορίου τα SMS θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Ερωτηθείς για θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία και τι θα γίνει είπε ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν αλλά τόνισε ότι υπάρχει μια συζήτηση για το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και κάποιων άλλων τομέων του πολιτισμού.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως αναμένεται βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα και με βάση αυτά η επιτροπή θα εισηγηθεί σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Όσον αφορά το γιατί δεν άνοιξαν τώρα τα σχολεία, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως ήταν ένα ρίσκο που δεν άξιζε κανείς να πάρει και πως θα επικρατούσε αναστάτωση.

«Η 7η Ιανουαρίου επιλέχτηκε η ημερομηνία για όλους τους υπόλοιπους τομείς ώστε να υπάρξει μία εναρμόνιση με το άνοιγμα των σχολείων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από