Στους λόγους, για τους οποίους η επιτροπή του υπουργείου Υγείας αποφάσισε να μείνουν κλειστά τα σχολεία, έως και το νέο έτος, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε αρχικά πως η επιτροπή εισηγείται την επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά τη γιορτή των Φώτων, δηλαδή στις 7 Ιανουαρίου.

Γιατί εισηγήθηκαν μην ανοίξουν τα σχολεία

Όπως είπε, η απόφαση να μην ανοίξουν τώρα τα σχολεία βασίστηκε πάνω σε δύο λόγους.

«Το σημαντικότερο κριτήριο για άρση των μέτρων είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ και η εικόνα δεν βελτιώθηκε. Οποιαδήποτε αύξηση της κινητικότητας εντός και εκτός σχολικών μονάδων θα επιβαρύνει το ιικό φορτίο» είπε αρχικά.

«Επιπρόσθετα αμφισβητήθηκε το όφελος γιατί θα υπήρχαν μόλις επτά ημέρες μέχρι να κλείσουν εν νέου τα σχολεία» συμπλήρωσε. «Θα έφερνε αναστάτωση σε γονείς και μαθητές για λίγες μόλις μέρες» εξήγησε.

Παράλληλα, όμως εξήγησε πως η θέση της επιτροπής δεν άλλαξε.

«Η εκπαίδευση αποτελεί βασική προτεραιότητα σε εμάς. Αν και η τηλεκπαίδευση λειτουργεί πολύ καλά, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική εκπαίδευση. Υποστηρίζουμε ότι δεν παρατηρείται διασπορά εντός σχολικών μονάδων και εισηγούμαστε άνοιγμα των σχολείων μετά τα Φώτα» κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από