Στο θέμα των εμβολίων κατά του κοροναϊού και κατά πόσον θα είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, υπογράμμισε ότι δεν εξετάζεται το θέμα της υποχρεωτικότητας ενώ αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ ότι είναι συνταγματική η διαγραφή από τα νηπιαγωγεία των παιδιών όταν οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν, έκανε λόγο για μία επιβοηθητική απόφαση. Πρόκειται όπως είπε για ένα θετικό εργαλείο προκειμένου να πειστούν περισσότεροι πολίτες.

Για το άνοιγμα των σχολείων

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολικών μονάδων ήταν επιφυλακτικός υπογραμμίζοντας ότι θα περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Έτσι κι αλλιώς μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις για παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου, απομακρύνεται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς οι λοιμωξιολόγοι είναι επιφυλακτικοί.

Ο φόβος τους δεν εστιάζεται τόσο στη μεταδοτικότητα των παιδιών η οποία θεωρείται ότι δεν είναι σε υψηλά επίπεδα αλλά στην κινητικότητα των ενηλίκων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από