Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί μετανάστες συνελήφθησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2018, μετά από την επιχείρηση – σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου, τον περασμένο Μάιο.

Την ίδια ώρα, οι επιστροφές από την Ιταλία το τελευταίο διάστημα είναι μηδενικές, γεγονός που δείχνει πως τα μέτρα της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος αποδίδουν.

Η πάταξη του μεταναστευτικού προβλήματος αποτελεί προτεραιότητα για την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος και προς αυτήν την κατεύθυνση τα μέτρα ασφαλείας θα συνεχιστούν και το 2019 με αμείωτη ένταση, όπως αναφέρουν στην «Γ» υψηλόβαθμοι αξιωματικοί.

Ήδη, το τελευταίο διάστημα εφαρμόζοντας εντολές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έχει ενισχύσει την παρουσία της στο παραλιακό μέτωπο προκειμένου να μην επιτρέψει να επαναληφθούν οι εικόνες του παρελθόντος.

«Έχουμε διπλασιάσει τη δύναμή μας στην παραλιακή ζώνη. Η παρουσία αστυνομικών είναι σε μόνιμη βάση με σκοπό να αποτρέψει την παράνομη είσοδο των αλλοδαπών μεταναστών στο χώρο του νέου λιμανιού αλλά και να αποθαρρύνει τους επίδοξους διακινητές για να επιστρέψουν στα παλιά τους λημέρια», μας είπε ανώτερος αξιωματικός της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., καταδεικνύοντας τη σημασία που δίνεται για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Πηγή: policenet.gr



ΠΗΓΗ