Δεν χρειάζεται να μειωθούν τα κρούσματα προκειμένου να αρχίσει ο εμβολιασμός στη χώρα μας διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Απαντώντας σε ερώτηση του in.gr, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως παρά το γεγονός πως πολλοί συνάδελφοί της αναφέρουν ότι θα πρέπει να βελτιωθεί αρκετά η επιδημιολογική εικόνα προκειμένου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός, αντιθέτως τα δεδομένα δείχνουν πως η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει στο «πικ» της επιδημίας.

«Έχουν ακουστεί φωνές για χαμηλό φορτίο πριν τον εμβολιασμό αλλά και για lockdown. Ωστόσο τα περισσότερα δεδομένα δεν υποστηρίζουν αυτή την άποψη καθώς δεν έχουν παρατηρηθεί μεταλλάξεις του ιού που να επηρεάζουν τους πολίτες που θα εμβολιαστούν. Έτσι δεν υπάρχουν σκέψεις για τρίτο lockdown λίγο πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός προκειμένου να πέσουν τα κρούσματα», επισήμανε η ίδια.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα αποθηκευτούν τα εμβόλια μόλις φτάσουν στη χώρα μας, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε στο in.gr πως υπάρχουν συγκεκριμένες αποθήκες στη χώρα μας σε επιλεγμένα σημεία προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο στην επικράτεια.

«Υπάρχει σχέδιο και όσον αφορά την διακίνηση των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και για το πώς θα αποθηκευτούν μόλις φτάσουν και κατά τη μεταφορά τους προκειμένου να είναι ασφαλή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από