Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών οδηγήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα 29 άτομα που συνελήφθησαν σε μεγάλη επιχείρηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Οι 27 είναι μετανάστες που κρατούνταν από τους διακινητές σε διαμέρισμα στην Κυψέλη και οι δύο κατηγορούνται ως οι διακινητές τους, μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Και οι 29 οδηγήθηκαν με δύο λεωφορεία του Λιμενικού στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για τη διαδικασία της ταυτοποίησης.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών έφτασαν περίπου 15 αλλοδαποί που προσήχθησαν στους ελέγχους της επιχείρησης Θησέας. Πρόκειται για άτομα που δεν είχαν πάνω του έγγραφα παραμονής και έτσι θα ακολουθούνταν η διαδικασία της ταυτοποίησης (και εν συνεχεία ανάλογα με την περίπτωση η υπόλοιπη διαδικασία, όπως για παράδειγμα η σύλληψη, η διαδικασία της διοικητικής απέλασης ή ότι προβλεπόταν ανά περίπτωση).

Οι προσαχθέντες του «Θησέα», ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς η Διεύθυνση Αλλοδαπών δεν είχε το προσωπικό για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Έτσι, ούτε καταγραφή τους έγινε, ούτε διαπιστώθηκε σε ποιο καθεστώς ήταν ο καθένας.

katechaki



ΠΗΓΗ