Πλαφόν τιμής σε μοριακά τεστ για κοροναϊό στα 40 ευρώ και σε rapid test στα 10 ευρώ, αλλά και σε αναγκαία αγαθά και υπηρεσίες ορίζει το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να σταματήσουν φαινόμενα κερδοσκοπίας, τα οποία έχουν ήδη παρατηρηθεί.

Την αποφασιστικότητα του υπουργείου Ανάπτυξης και της κυβέρνησης να πατάξει αθέμιτες πρακτικές εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την κοινωνική συνοχή τόνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανακοινώνοντας την παραπάνω απόφαση κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό.

«Η Κυβέρνηση έχει εξ αρχής θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα της, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την πρόσβαση των πολιτών σ’ αυτή. Και οι δύο παράμετροι είναι αδιαπραγμάτευτοι για εμάς. Μέλημα μας ήταν και παραμένει, η κοινωνική συνοχή και η ομαλή λειτουργία της αγοράς. Υποστηρίζουμε τις πρακτικές του υγιούς ανταγωνισμού, όταν όμως αυτός λειτουργεί. Τώρα όμως που το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς βρίσκεται σε αναστολή, οφείλουμε να παρέμβουμε θεσμικά μπροστά σε φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας» τόνισε ο γγ Εμπορίου ανακοινώνοντας ότι θα οριστεί ανώτατη τελική τιμή για τεστ κοροναϊου.

Πλαφόν σε μοριακά και rapid τεστ

Γνωρίζοντας ότι για λόγους πρόληψης γίνεται τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού, «προχωράμε στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσης, με σχετική τροπολογία», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Οι νέες τιμές

Ανώτατη τιμή για τεστ για μοριακό τεστ ελέγχου ορίζονται τα 40 ευρώ

Ως ανώτατη τιμή για ταχεία διάγνωση ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ορίζονται τα 10 ευρώ.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε προφανώς αναγκαία καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για το υψηλό κόστος των τεστ, για μια οικογένεια κυμαινόταν από 320 – 400 ευρώ, τα οποία σημειωτέον ο ΕΟΠΥΥ δικαιολογούσε υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πολλές καταγγελίες υπήρξαν και για εργαζόμενους που αναγκάστηκαν να πληρώσουν τα ακριβά τεστ από την τσέπη τους προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από