Η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μειώνεται σχεδόν σε όλη την Επικράτεια εξήγησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η ίδια, η αλυσίδα της μετάδοσης δεν πάει να «σπάσει» και η διασπορά στην κοινότητα ήταν και παραμένει μεγάλη.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, παρά το lockdown, δεν μειώθηκε η κινητικότητα του πληθυσμού, τουλάχιστον στον βαθμό που συνέβη στην πρώτη καραντίνα.

Μία εξήγηση, όπως είπε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, είναι ότι εξαιτίας της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα υπάρχει ένα συνεχές πινγκ πονγκ μεταξύ των εργασιακών χώρων και της ενδοοικογενειακής διασποράς.

Τι είναι το «πινγκ πονγκ»

Όπως εξήγησε η ίδια, εκεί που πάει να ηρεμήσει μία περιοχή ξεσπάει μία συρροή κρουσμάτων σε ένα εργασιακό περιβάλλον, σε μία κλειστή δομή, που λειτουργεί σαν μία πηγή υπερμετάδοσης και έχει σαν αποτέλεσμα τη διασπορά στα σπίτια αυτών των ανθρώπων.

Ο Δεκέμβριος είναι πάντα ένας δύσκολος μήνας, φέτος θα είναι πολύ πιο δύσκολος και λόγω της κόπωσης από το lockdown κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από