Για απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας περιστατικών κοροναϊού στο νοσοκομείο του Κιλκίς κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, παραθέτοντας σχετικές φωτογραφίες.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος, το νοσοκομείο νοσηλεύει 55 περιστατικά κοροναϊού σε απαράδεκτες συνθήκες. «Δεν διαθέτει ΜΕΘ και διασωληνωμένα περιστατικά μένουν αρκετά εκτός ΜΕΘ μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, νοσηλεύονται σε μία κλινική ύποπτα και θετικά κρούσματα. Μάλιστα, τα ύποπτα βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί με κίνδυνο να κολλήσει ένας θετικός τον άλλον αρνητικό ασθενή. Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει. Τα δείγματα για τεστ τα στέλνουν σε ιδιωτικό ή στη Θεσσαλονίκη, ενώ με καθυστέρηση λαμβάνονται απαντήσεις.

Στην καταγγελία της, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι, κανένας λοιμωξιολόγος, κανένας νευρολόγος. «Πως γίνεται εκτίμηση των ασθενών; Από τους πέντε αναισθησιολόγους, οι δύο νοσούν από κοροναϊό. Οι διακομιδές ασθενών γίνονται με άλλες ειδικότητες».

Νοσούν 60 υγειονομικοί

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, νοσούν τουλάχιστον 60 υγειονομικοί, οι οποίοι χωρίς επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας, με αυτοθυσία, προσπαθούν να σώσουν ζωές ασθενών με κοροναϊό.

«Η κεντρική παροχή οξυγόνου δεν επαρκεί. Με φορητές μπουκάλες παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς. Πολλοί συνάδελφοι νόσησαν εξ’ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών. Δημιουργούνται αερολύματα από διασωληνωμένους ασθενείς και το προσωπικό τους φροντίζει χωρίς στολές και μάσκες υψηλής προστασίας».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, χθες υπήρχαν δυο διασωληνωμένα περιστατικά στους θαλάμους που διακομίστηκαν Θεσσαλονίκη. Σήμερα υπάρχουν άλλοι δυο. Ενδεικτικό της πίεσης από τις εισαγωγές ασθενών είναι ότι τα επιτοίχια ροόμετρα οξυγόνου στο νεοσυσταθέν τμήμα Covid-19 λόγω αυξημένης ζήτησης υπολειτουργούν και χρειάζεται να ενισχύονται από φορητές φιάλες οξυγόνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από