Το τμήμα Αλλοδαπών επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας τις συλλήψεις όσων θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και κατήγγειλαν την κυβέρνηση της ΝΔ ότι με πρόσχημα την πανδημία περιορίζει δικαιώματα που απορρέουν από το κράτος δικαίου.

Περιορίζεται το κράτος δικαίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ οι δεκάδες προσαγωγές πολιτών, συνδικαλιστών, εκπροσώπων φορέων και πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο τμήμα Αλλοδαπών έχει ως εξής:

«Σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. επισκέφτηκε το τμήμα Αλλοδαπών, όπου προσήχθησαν πολίτες οι οποίοι θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο σημείο της δολοφονίας του.

Οι προσαγωγές, που έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις, αποτελούν πολιτικά καταδικαστέες ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας από τους πολίτες. Εκείνο, όμως, που ξεφεύγει πέρα από κάθε όριο είναι η σύλληψη των δικηγόρων Θανάση Καμπαγιάννη και Κωστή Παπαδάκη, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας με την επαγγελματική ιδιότητά τους.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κάθε μέρα και με μια ενέργειά της, με πρόσχημα την πανδημία, περιορίζει στην πράξη δικαιώματα που απορρέουν από το κράτος δικαίου και τα οποία επί χρόνια στη χώρα μας θεωρούνται αυτονόητα».

Ελεύθεροι οι φυγάδες της Χρυσής Αυγής – προσάγονται οι συνήγοροι των θυμάτων της

Για κρεσέντο αυταρχισμού κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για «πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας» στο χώρο που βρίσκεται το μνημείο του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Η ελληνική αστυνομία από το πρωί δεν επιτρέπει ούτε σε πολίτες, ατομικά, να προσεγγίσουν το χώρο για να αποτίσουν φόρο τιμής στο μνημείο του Αλέξανδρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανάρτηση του Γιώργου Θαλάσση, ο οποίος ήταν γυμνασιάρχης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο ίδιος κατέβηκε να αφήσει τρία ρόδια και εμποδίστηκε από την αστυνομία», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος μιλώντας στον Alpha 9,89.

«Είναι τραγική ειρωνεία», σημείωσε, «ότι την ίδια στιγμή που ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ανίκανος να συλλάβει τους καταδικασθέντες φυγάδες της Χρυσής Αυγής, την ίδια στιγμή η αστυνομία προσάγει σήμερα και δύο εκ των συνηγόρων των θυμάτων της νεοναζιστικής οργάνωσης, τον κ. Καμπαγιάννη και τον κ. Παπαδάκη, που απλά προσπάθησαν και αυτοί να προσεγγίσουν το σημείο».

Η γενιά της αναστολής εργασίας και των 534 ευρώ

«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε το Δεκέμβρη του 2008», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, μια ολόκληρη γενιά βγήκε στο δρόμο. Ο Δεκέμβρης ήταν ένα προμήνυμα της κρίσης που ερχόταν. Τότε μιλούσαμε για τη γενιά των 700 ευρώ. Σήμερα μιλάμε για μια χώρα της αναστολής εργασίας και των 534 ευρώ», επισήμανε.

«Η κυβέρνηση, όμως, τώρα βάζει σε αναστολή και την ίδια τη Δημοκρατία», πρόσθεσε, επικρίνοντας την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει ξανά τις συναθροίσεις. «Σήμερα δεν είχαν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις. Το μόνο κάλεσμα ήταν σε πολίτες να επισκεφθούν ατομικά, με όλα τα μέσα προστασίας, το μνημείο και να αφήσουν ένα λουλούδι», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο αυταρχισμός είναι επιλογή της κυβέρνησης, είναι επιλογή της να κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο για άλλη μια φορά», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από