Επιχειρησιακό σχέδιο ανάλογο με αυτό που είχε εφαρμοστεί για το Πολυτεχνείο έχει εκπονήσει η ελληνική αστυνομία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την Κυριακή, δεδομένων των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., η οποία  δημοσιεύτηκε το πρωί του Σαββάτου, δεν θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων από τις 5:00 το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί – Κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Επιπλέον το πρωί της Κυριακής, τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Αττικής, δημιουργώντας ένα κλοιό γύρω από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, ενώ ελικόπτερο και drone της ΕΛ.ΑΣ. θα στέλνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. Σε κομβικά σημεία θα στηθούν και οχήματα εκτόξευσης νερού.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλ. Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.

Επίσης, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. κλειστοί θα είναι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου από τις 8 το πρωί, έξι σταθμοί του Μετρό. Πρόκειται για τους σταθμούς: «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια» στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κανονικά θα λειτουργήσει το Τραμ.

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχουν καλέσματα για συγκεντρώσεις στα Εξάρχεια, τόσο για τις 11 το πρωί όσο και για τις 2 το μεσημέρι.

Καταδρομική επίθεση στο ΑΤ Κολωνού

Εν τω μεταξύ, σήμερα το απόγευμα σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος έξω από το αστυνομικό τμήμα του Κολωνού, όταν ομάδα αγνώστων συγκεντρώθηκε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 50 άτομα πραγματοποιούσαν πορεία στην περιοχή για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κάποια στιγμή, οι νεαροί επιχείρησαν να προσεγγίζουν το ΑΤ Κολωνού, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολούθησε ένταση με τους άγνωστους δράστες να πετούν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς ΔΙΑΣ που ήταν απ’ έξω για τη φρούρηση του τμήματος.

Επιπλέον, οι συγκεντρωμένοι πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα με αφορμή τη συμπλήρωση 12 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από