Στη σύλληψη ενός 35χρονου Τούρκου υπηκόου και ενός 55χρονου Έλληνα οδηγού φορτηγού οχήματος, που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών, προχώρησε το λιμενικό σώμα, μετά τον εντοπισμό ιστιοφόρου σκάφους με σημαία Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου της Κυπαρισίας, στο οποίο επέβαινε ικανός αριθμός μεταναστών. Συνολικά εντοπίστηκαν 63 αλλοδαποί (59 άνδρες – 3 γυναίκες και 1 ανήλικος) οι οποίοι σύμφωνα με την αρμόδια Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, αποπειράθηκαν να βγουν από τη χώρα παράνομα.

Σε παρακείμενη περιοχή όπου βρέθηκε το ιστιοφόρο, εντοπίστηκε ένα φορτηγό όχημα το οποίο κατασχέθηκε. Σύμφωνα με το λιμενικό το συγκεκριμένο φορτηγό είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών με σκοπό την επιβίβασή τους στο προαναφερόμενο σκάφος.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του λιμενικού σώματος ο ημεδαπός οδηγός του φορτηγού οχήματος συνελήφθη και θα οδηγηθεί σε αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, με την κατηγορία της εμπλοκής του σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών.

Πηγή: newsit.gr



ΠΗΓΗ