Σε συλλήψεις μετατράπηκαν τελικά οι 9 προσαγωγές που έγιναν νωρίτερα στο Σύνταγμα σε συγκέντρωση λίγων γυναικών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας εις βάρος των γυναικών.

Η Αστυνομία… φρόντισε για τις γυναίκες που φώναζαν κατά τη βίας, να κοπούν πρόστιμα και να σχηματιστεί δικογραφία με τακτική δικάσιμο για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.

Παράβαση που πάντως κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν βεβαιώνει, παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας που με τις τακτικές που ακολούθησε, εκτός της έντασης, δημιούργησε και συνωστισμό.

Για διαμαρτυρία με χρήση μασκών και τήρηση αποστάσεων μιλούν οι διοργανωτές, χαρακτηρίζοντας εχθρική τη στάση της κυβέρνησης και της Αστυνομίας.

Μετατρέπονται σε συλλήψεις οι 9 προσαγωγές, κόβονται πρόστιμα και σχηματίζεται δικογραφία με τακτική δικάσιμο για…

Posted by Συνέλευση 8 Μάρτη on Wednesday, 25 November 2020

Το χρονικό των γεγονότων

Με το ζήτημα της βίας εις βάρος των γυναικών, που ουκ ολίγες φορές καταλήγει σε γυναικοκτονίες, να κυριαρχεί σήμερα στα ΜΜΕ και στο δημόσιο λόγο, με τους πολιτικούς αρχηγούς να ξεκινούν τις ομιλίες του στη Βουλή με αναφορές σε αυτό το κρίσιμο θέμα για την ελληνική και την παγκόσμια κοινωνία περίπου 10 γυναίκες μέλη φεμινιστικών οργανώσεων αποφάσισαν να κάνουν μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Έβαλαν μάσκες, κρατούσαν αποστάσεις, και άπλωσαν το πανό τους, αλλά…

Η Αστυνομία για άλλη μια φορά επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο προχωρώντας σε προσαγωγές.

Μια επιλογή που προκάλεσε αντιδράσεις, ενδεικτική η άμεση κινητοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ρίχνοντας εκ νέου λάδι στη φωτιά περί επιβολής κατασταλτατικών μέτρων και προσπάθεια φίμωσης κάθε διαμαρτυρίας υπό το πρόσχημα της πανδημίας.

Στη συγκέντρωση τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας με τους παρευρισκόμενους να καταγγέλουν απρόκλητη επέμβαση των αστυνομικων και προσαγωγές για αστείες αφορμές.

Βία στις γυναίκες που διαδήλωναν κατά της βίας

Ενδεικτικό των καλών και ξεκάθαρων προθέσεων των γυναικών που συμμετείχαν στην συγκέντρωση είναι ότι ακόμη και όταν οδηγούνται στο όχημα της Αστυνομίας το μόνο που φωνάζουν είναι συνθήματα κατά τη βιας των γυναικών και των δολοφονημένων γυναικών που δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Μόλις άνοιγαν πανό πήγαινε η αστυνομία

Η πρώτη προσαγωγή έγινε σύμφωνα με μαρτυρίες όταν η μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην παρέμβαση αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της στον αστυνομικό που τα ζήτησε.

Οι άλλες δύο προσαγωγές έγιναν κατά τη δεύτερη προσπάθεια των γυναικών να ανοίξουν το πανό που είχαν ετοιμάσει. Για δεύτερη φορά τις περικύκλωσαν οι αστυνομικοί και στις ήπιες – κατά κοινή ομολογία- αντιδράσεις τους απάντησε με δύο ακόμη προσαγωγές.

Τελικά θα οδηγηθούν όλες στο τμήμα, απλώς λόγω των περιορισμών που ισχύουν για την πανδημία προσάγονται τρεις τρεις προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο όχημα της Αστυνομίας.

Άλλες αντιμετώπισαν το όλα θέμα με χιούμορ.

Θα με δει και η μάνα μου στις ειδήσεις ακούγεται να λέει μία γυναίκα στο παρακάτω βίντεο.

Αλλες οργίστηκαν μιλώντας για τις κατασταλτικές δυνάμεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο παρά τον εκνευρισμό κάνουν τη σωστή παρατήρηση ότι ενώ οι συμμετέχουσες στη διαμαρτυρία τηρούσαν όλες τα μέτρα ασφαλείας, η κίνηση των αστυνομικών να σχηματίσουν κλοιό γύρω τους τις ανάγκασε να σπάσουν το μέτρο της απόστασης των δύο μέτρων, ενώ και μέσα στο όχημα της Αστυνομίας όπου έμπαιναν τρεις-τρεις δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφάλειας έναντι του κοροναϊού.


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από