Στην εκπομπή «Αστυνομία και Κοινωνία» του τηλεοπτικού Σταθμού Blue Sky παρευρέθησαν ο Πρόεδρος ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος και ο Γενικός Γραμματέας ΚΑΜΒΥΣΗΣ Σαράντος της ΠΟΕΠΛΣ όπου ανέπτυξαν ένα μέρος των προβλημάτων των στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στο σημαντικό έργο που επιτελούν στην παραμεθόριο οι συνάδελφοι καθώς και τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν. Έστειλαν μήνυμα στην Πολιτική Ηγεσία του ΥΝΑΝΠ για την αποκατάσταση των οργανικών θέσεων ύστερα από τη παράλογη μείωση που είχε προβεί η προηγούμενη κυβέρνηση καθώς και την επανεξέταση του Καλλικράτη γιατί ο τρόπος εφαρμογής του ήταν καταστροφικός για το Σώμα.

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας τόνισε ότι το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ διαδραματίζει νευραλγικό ρόλο στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων στη θαλάσσια περιοχή της πατρίδας μας. Ο στρατηγικός ρόλος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ θα αναφανεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα έτη με την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ. Για αυτό η περαιτέρω ενίσχυση και αξιοποίηση του Σώματος δεν αποτελεί απλώς αδήριτη ανάγκη αλλά κρίσιμης σημασίας εθνικής απαίτηση.



ΠΗΓΗ