Σημαντική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλοίο που είχε κριθεί ύποπτο και βρίσκεται δεμένο τις τελευταίες ημέρες στον προβλήτα 6 στον λιμένα Ηρακλείου Κρήτης.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια των ερευνών τις προηγούμενες ημέρες είχε τραυματιστεί ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του ΛΣ. Όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ η Μίσα έπεσε από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα και στα δυο της πόδια. Στο νησί δεν υπάρχει δεύτερος εκπαιδευμένος σκύλος του ΛΣ και είχε σταλεί σήμα για να έρθει άλλος από την Πάτρα.

Το πλοίο είχε εντοπιστεί νότια της Κρήτης. Ακινητοποιήθηκε από το Λιμενικό μετά από πληροφορίες για μεταφορά ύποπτου φορτίου και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Αθερινόλακκου. Αργότερα οδηγήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να αρχίσει ο έλεγχος για τον εντοπισμό του ύποπτου φορτίου.

Όπως έλεγαν στελέχη του Λ.Σ. η έρευνα στα αμπάρια του πλοίου βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και θα συνεχιστεί σε κάθε πιθανό σημείο όπου μπορεί να έχουν κρυφτεί ναρκωτικές ουσίες.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Πηγή: tovima.gr



ΠΗΓΗ