Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκπροσώπου της εταιρίας Andromeda Shipmanagement, Θεόδωρου Ρέλλου, εξέδωσε χθες ο Ανακριτής Πειραιά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος».

Πρόκειται για την εταιρία στην οποία ανήκει το πλοίο «Ανδρομέδα», το οποίο ακινητοποιήθηκε στην Κρήτη με τους λιμενικούς να κατάσχουν 410 τόνους εκρηκτικών, αξίας 5.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρέλλος αναζητούνταν βραδινές ώρες από άνδρες του Τμήματος Αναζητήσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε όλες τις διευθύνσεις στις οποίες θα μπορούσε να βρίσκεται (στο σπίτι του και στα γραφεία της εταιρίας στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι).

Μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα ο κ. Ρέλλος είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο «Έθνος», στην οποία διέψευδε τους ισχυρισμούς του Λιμενικού ότι τα εκρηκτικά θα κατέληγαν παράνομα στη Λιβύη επιρρίπτοντας ευθύνες στους ναυλωτές του «Ανδρομέδα» που δεν τον πλήρωναν για να ολοκληρώσει το ταξίδι προς το Τζιμπουτί. «Έχω όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα εκρηκτικά θα παραδίδονταν σε νόμιμους παραλήπτες στην Αιθιοπία και ότι οι ναυλωτές με εξαπάτησαν», δήλωσε. Σε χθεσινή επικοινωνία της εφημερίδας μαζί του, ο κ. Ρέλλος ανέφερε ότι έχει ετοιμάσει υπόμνημα για όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το οποίο θα καταθέσει στις Αρχές.

Από την πλευρά τους αξιωματικοί του Λιμενικού αναφέρουν ότι από την έρευνα προέκυψε ότι ο πραγματικός προορισμός ήταν η Λιβύη, όπου βρίσκεται σε ισχύ εμπάργκο για τις εκφορτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι το Λιμενικό είχε συλλάβει στην Κρήτη το πλήρωμα του πλοίου (δύο Ουκρανούς, έναν Αλβανό και πέντε Ινδούς), οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στον Ανακριτή Πειραιά.

Πηγή: Έθνος



ΠΗΓΗ