Στην τελική ευθεία μπαίνουν, μετά και την ανακοίνωση του προγράμματος, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2020.

Το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε χθες το αναλυτικό πρόγραμμα των Πανελλαδικών 2020 που ξεκινούν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τους υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η ύλη των Πανελλαδικών 2020 είναι μειωμένη καθώς, όπως επανέλαβε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θα εξεταστούν θέματα που είχαν διδαχθεί προ της επιβολής του «λουκέτου» στις εκπαιδευτικές δομές, τον Μάρτιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανελλαδικές
2020: Ειδική μέριμνα για τους υποψηφίου
ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικών Σχολών και Σχολών
Σωμάτων Ασφαλείας

Στο ζήτημα των Πανελλαδικών 2020 αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος παρουσίασε χθες το σχέδιο της κυβέρνησης για τον αθλητισμό.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους υποψηφίους μαθητές των Πανελλαδικών 2020 «που έχουν δηλώσει Σ.Ε.Φ.Α.Α.(Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού), Στρατιωτικές σχολές και Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε στο αμέσως επόμενο στάδιο άρσης των περιορισμών και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, να μπορούν να προπονηθούν επαρκώς για τα αγωνίσματα στα οποία θα εξεταστούν.»

Επιπλέον, σημείωσε, «ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τους μαθητές-αθλητές, για την κατά το δυνατόν ολοκλήρωση τουλάχιστον των πρωταθλημάτων Εφήβων και Νεανίδων όλων των Ομοσπονδιών, που τα αποτελέσματά τους συνυπολογίζονται στη μοριοδότηση όσων συμμετέχουν φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις.»

ΠΗΓΗ