Στην επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για «συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων».

Ωστόσο υπογράμμισε πως είναι μικρότερη η συρρίκνωση από τις προηγούμενες εβδομάδες. «Εξαιρετικά υψηλά τα ενεργά σε Αττική και Θεσσαλονίκη αλλά πλέον ανέρχονται στα επίπεδα των τελών Οκτωβρίου, αρχών Νοεμβρίου» αναφέρει.

«Το Rt σε Αττική και Θεσσαλονίκη έπεσε κάτω από τη μονάδα. Η Θεσσαλονίκη έχει υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με την Αττική. Επιμένει επίσης το επιδημιολογικό φορτίο στη Δυτική Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας πως «η χαλάρωση των μέτρων θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση στο ΕΣΥ, το οποίο βρίσκεται ήδη σε οριακή κατάσταση». Εκτίμησε, δε, ότι έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουμε κι ότι το φορτίο στο ΕΣΥ θα γινόταν μεγαλύτερη με χαλάρωση των μέτρων. Επίσης τόνισε ότι είναι προφανές ότι η βελτίωση του κύματος Covid τον χειμώνα είναι πιο επίπονη απ’ ότι την άνοιξη.

Τέλος σημείωσε ότι η επιδημία μπορεί να γίνει εκρηκτική ανά πάσα στιγμή και ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από