Την άποψη πως δεν πρέπει να γίνει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αν δεν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά στοιχεία εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πανδημίας, ακόμη και εντός του Δεκεμβρίου, τονίζοντας πως δεν πρέπει να γίνει καμία άρση στο lockdown εάν δεν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

«Με δεδομένα τα επιδημιολογικά στοιχεία της πόλης, της περιοχής, τα οποία μπορεί να είναι καλύτερα, αλλά βρισκόμαστε ακόμη κάπου στις αρχές Νοεμβρίου, που δεν ήταν καλά τα στοιχεία, να μην προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άρση του lockdown, σε οποιαδήποτε χαλάρωση, αν τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά δεν το επιτρέψουν αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ANT1.

«Σε αυτό εντάσσεται το άνοιγμα της αγοράς, το άνοιγμα της εστίασης, και κυρίως το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων» διευκρίνισε.

Εξαιρετικά επίφοβο

Όπως είπε, ο ίδιος εκτιμά πως τα δημοτικά σχολεία με τον τρόπο που λειτουργούν στη χώρα μας συνεισφέρουν στο επιδημιολογικό φορτίο.

«Αν δεν φτάσουμε σε κάποιο επίπεδο ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε αναζωπύρωση εντός του Δεκεμβρίου στην πόλη μας και στην περιοχή μας, δεν πρέπει να συζητάμε για ημερομηνίες. Είναι κάτι εξαιρετικά επίφοβο, μπορεί αυτή τη στιγμή να γλιτώσαμε το μεγάλο κακό απ’ ότι δείχνουν οι αριθμοί, αλλά πραγματικά είναι πολύ επίφοβο πίσω σε κακά νούμερα ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων» υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Πώς «πολιορκήθηκε» η Θεσσαλονίκη

«Η Θεσσαλονίκη αρχές Οκτωβρίου υπήρξε μέρα που είχε τρία κρούσματα, και φτάσαμε μέσα σε ένα μήνα σε αυτά τα νούμερα» τόνισε.

Ερωτηθείς για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα και τα μέτρα που ισχύουν αλλά και για ένα θα έπρεπε να έχουν ληφθεί ανάλογα μέτρα για τον Άγιο Δημήτριο, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ζέρβας σχολίασε:

«22 Οκτωβρίου είχε γίνει μια σύσκεψη, όλα αυτά είχαν τεθεί. Εγώ χαίρομαι που στην Πάτρα οι συμπατριώτες μας έχουν αυτές τις οδηγίες και έχουν αυτή τη στάση απέναντι σε έναν σημαντικό εορτασμό. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στις 26 Οκτωβρίου, το θέμα είναι τι κάνουμε σήμερα, πως μπορούμε να απαλύνουμε το πρόβλημα της πόλης μας, οποιασδήποτε περιοχής έχει πρόβλημα και να αποφύγουμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από