Στο ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης θα ψαλεί την σήμερα, Πέμπτη το απόγευμα η εξόδιος ακολουθία του ηρωϊκού υποπλοίαρχου του Λιμενικού Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ο κυβερνήτης του σκάφους ΠΛΣ 602 ο οποίος διέσωσε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο έφυγε από τη ζωή ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης από ανακοπή καρδιάς.

Στην εξόδιο ακολουθία του «ήρωα του Αιγαίου θα παραβρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ έχει ανακοινωθεί και η παρουσία του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Στον εκλιπόντα θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού, ενώ θα παραστεί η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Οι σημαίες σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Λέσβο θα κυματίζουν μεσίστιες, μετά από εντολή που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η κηδεία θα τελεσθεί δημόσια δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου «αποτίνοντας φόρο τιμής στον υποπλοίαρχο, έναν άνθρωπο ταυτισμένο με την αφοσίωση στο καθήκον, έναν άξιο, ανιδιοτελή, ακούραστο, πρωτοπόρο, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και ιδιαίτερα αγαπητό από τους συμπολίτες του.

Αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητα, τον επαγγελματισμό και την επιμονή του στην καθημερινή αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα του τόπου μας, τα προβλήματα της καθημερινής διάσωσης ανθρώπινων ζωών από τη θάλασσα».

Η οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου ζητά αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του παιδιού» για τους σκοπούς του οποίου ο Κυριάκος είχε στρατευτεί.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κατάγεται από προσφυγική οικογένεια από τη Νικομήδεια και μεγάλωσε στη Λαγκάδα της Μυτιλήνης. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων των Οινουσσών, ναυτολογήθηκε πρώτα σε πλοίο του Εμπορικού Ναυτικού κι από εκεί κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Για τη δράση του είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την ελληνική πολιτεία, ενώ “πρωταγωνίστησε” στο ντοκιμαντέρ «4.1 miles» το οποίο είχε διεκδικήσει το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ.

Πηγή: ThetocΠΗΓΗ