Το Διοικητικό Δικαστήριο της Στοκχόλμης αποφάσισε να άρει προσωρινά, ορισμένα τμήματα της απαγόρευσης της Huawei στη δημοπρασία φάσματος 5G της Σουηδίας. Το Sveriges Radio (ο εθνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Σουηδίας) ήταν το πρώτο Μέσο που αναφέρθηκε στην εξέλιξη αυτή. Στα τέλη Οκτωβρίου, η Σουηδική Υπηρεσία Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (PTS) αποφάσισε να «κλείσει την πόρτα» σε προϊόντα των κινέζικων εταιρειών  Huawei και ZTE στα Σουηδικά δίκτυα 5G.

Η εκτίμηση τόσο από τη Säpo όσο και από τις Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ότι η κινεζική εταιρεία ενέχει κίνδυνο ασφάλειας. Το Διοικητικό Δικαστήριο έχει αποφασίσει τώρα ότι η Huawei έχει το δικαίωμα να προσφύγει ενάντια  στην απόφαση και ότι τα μέρη της  που αφορούν την Huawei θα παύσουν να ισχύουν μέχρι νεωτέρας.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι η λεγόμενη αναστολή, πράγμα που σημαίνει ότι η απόφαση PTS δεν ισχύει έως ότου το διοικητικό δικαστήριο κρίνει τελικά  για το εν λόγω θέμα. «Πρέπει να το αναλύσουμε αυτό πριν μπορέσουμε να κάνουμε περαιτέρω σχόλια», ανέφερε ο Petter Öhrn, υπεύθυνος Τύπου του PTS.

«Δεν υπάρχουν ευνοϊκές προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μια τόσο μεγάλη δημοπρασία όταν δεν είναι σαφές ποιος επιτρέπεται να υποβάλει προσφορά. Αρκετές από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών διαθέτουν εξοπλισμό Huawei στα δίκτυά τους 4G και αυτό συνεπάγεται μεγάλο κόστος για αυτούς εάν πρέπει να στραφούν στο δίκτυο 5G», ανέφερε ο Alexander Norén, ανταποκριτής της κρατικής τηλεόρασης της Σουηδίας SVT.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR





ΠΗΓΗ