Το Facebook προχώρησε σε μια κίνηση που ζητούσαν πολλοί, τον εξοβελισμό των μελών της QAnon από την κοινωνική δικτύωση.

Και πλέον το μέσο έχει μπλοκάρει όλους τους λογαριασμούς που συνδέονται με την QAnon, είτε προσωπικούς είτε group, τόσο στο Facebook όσο και το Instagram.

Η QAnon είναι μια ακροδεξιά οργάνωση που, μεταξύ άλλων τρελών, πιστεύει πως «μια σέχτα σατανιστών παιδόφιλων που ελέγχει έναν διεθνές δίκτυο εμπορίας παιδιών συνωμοτεί κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ».

Πιστεύουν μάλιστα πως ό,τι κάνει ο Τραμπ, το κάνει στο πλαίσιο της μάχης του με τις σκοτεινές δυνάμεις των παιδόφιλων. Κι ενώ δεν έχουν κομίσει ποτέ ούτε μία απόδειξη, έχουν συγκεντρώσει αναρίθμητους οπαδούς εντός και εκτός ΗΠΑ πια.

Το Facebook, σε ανακοίνωσή του, λέει πως ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζει την απαγόρευση, θα χρειαστεί πάντως λίγο χρόνο για να αφαιρεθεί όλο το περιεχόμενο που έχει να κάνει με την ακραία ρητορεία της οργάνωσης.

Το ίδιο είπε πως θα κάνει και το Twitter από τον Ιούλιο, μπλοκάροντας χιλιάδες λογαριασμούς που έχουν σχέση με την QAnon και αλλάζοντας ταυτοχρόνως τον αλγόριθμο για να μη φτάνει τέτοιο περιεχόμενο σε πολλούς.

Ακόμα και σήμερα, δεν είναι γνωστό ποιος άρχισε να ποστάρει υπογράφοντας ως Q στο δίκτυο 4chan το 2017, πυροδοτώντας όλη αυτή την τρέλα με τις θεωρίες συνωμοσίας που εντάσσονται κάτω από την ομπρέλα της QAnon. Η οποία γιγαντώθηκε προσφάτως, όταν ο κορονοϊός χτύπησε τον πλανήτη.

Αυτός που έχει σίγουρα κερδίσει είναι ο Τραμπ, ο οποίος αντιγύρισε τη χάρη αναφέροντας την οργάνωση στο Twitter ή δημοσιεύοντας περιεχόμενό της τουλάχιστον 216 φορές, σύμφωνα με το ίδιο το Twitter.





ΠΗΓΗ