Κλιμακώνεται η διηπειρωτική μάχη στα ψηφιακά χαρακώματα του σκοτεινού διαδικτύου. Τις μάχες των χάκερ και των κατασκόπων θα φέρει στο φως η εκπομπή της ΕΡΤ «Ειδικές Αποστολές». Η έρευνα αποκαλύπτει τον πόλεμο των μυστικών υπηρεσιών για την προστασία της εφοδιαστικής αλυσίδας, μέσω της οποίας θα γίνει η διάθεσή του πολύτιμου φαρμάκου.

Την ίδια ώρα και ενώ εντείνεται ο συναγερμός για τις υβριδικές επιθέσεις σε εταιρείες και κρατικούς οργανισμούς, οι Αnonymous Greece μέσω της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν την ταυτότητα των χάκερ που βρίσκονται πίσω από αυτές.

Οι χάκερς πολλαπλασιάζουν τις υπόγειες εφορμήσεις τους σε κρατικούς οργανισμούς και εταιρείες για να κατακτήσουν το ιερό δισκοπότηρο της πανδημίας: το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Οι Αnonymous Greece, υποστηρίζουν ότι το ρωσικό χέρι που κατευθύνει τις υβριδικές επιθέσεις στην παγκόσμια αλυσίδα παροχής ψύξης του εμβολίου, ξεκίνησε την δράση του πριν από ένα εξάμηνο. Τότε πραγματοποίησαν 450 ψηφιακά χτυπήματα σε βάρος εργαζομένων του παγκόσμιου οργανισμού υγείας.

Όπως αναφέρουν: «Οι χάκερς στέλνοντας παραπλανητικά email και παραπέμποντας τα θύματα σε σελίδες πανομοιότυπες με αυτές των login screen των email έκλεβαν τα διαπιστευτήρια τους. Αυτό είναι κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο, resources, δηλαδή χρηματοδότηση, και γνώσεις».

Πόλεμος μυστικών υπηρεσιών

Οι συναγερμοί της Ιντερπόλ αλλά και της IBM, καταγράφουν τα ψηφιακά ίχνη των επιθέσεων αλλά όχι τα κέντρα συντονισμού τους. Διαρροές στον ξένο τύπο υποδεικνύουν ότι εκτός από τη Ρωσία μπορεί η έδρα τους μπορεί να βρίσκεται στην Κϊνα, να προέρχονται από τη Βόρειο Κορέα ή το Ιράν.

Όπως δήλωσε ο Σήφης Φιτσανάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας: «Είδαμε κάτι παράξενο, Κινέζους διπλωμάτες να καίνε έγγραφα βεβιασμένα να κάνουν κάποιες κινήσεις για να σταματήσουν τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες».

Στην πρεμιέρα τους, οι Ειδικές Αποστολές, η ερευνητική εκπομπή της ΕΡΤ, φωτίζουν τις αθέατες ψηφίδες στο μωσαϊκό της εξελισσόμενης σύγκρουσης των μυστικών υπηρεσιών. Όπως λεει στον Γιάννη Σουλιώτη ο ελληνικής καταγωγής, πρώην επικεφαλής επιχειρήσεων της CIA σε Ευρώπη και Ρωσία, οι συνθήκες προσομοιάζουν με τον Ψυχρό Πόλεμο.

O Μαρκ Πολυμερόπουλος, πρώην Επικεφαλής Επιχειρήσεων της CIA δήλωσε: «Το εμβόλιο είναι το μεγαλύτερο βραβείο στην παγκόσμια σκηνή. Δεν θα σε σώσει απλώς. Δεν αστειεύομαι. Θα σώσει την ανθρωπότητα αλλά θα αξίζει δισεκατομμύρια».

Δεν είναι τυχαίο ότι σε χώρες όπως το Ισραήλ, στην προμετωπίδα της υγειονομικής μάχης έχουν τεθεί οι μυστικές υπηρεσίες.





ΠΗΓΗ