Με το Apple Watch και το Fitbit αποφάσισε να τα βάλει η Amazon, εισβάλλοντας ξαφνικά στην επικράτεια του fitness tracking.

Μόνο που αυτή η μάχη αναμένεται κάπως παράξενη, μιας και το δικό της ρολόι δεν έχει βλέπετε…οθόνη!

Το band έρχεται πακέτο με εφαρμογή που κάνει ό,τι και τα παραδοσιακά fitness apps, συν δύο ακόμα πρωτοπόρα: τη χρήση της κάμερας του κινητού για τη δημιουργία τρισδιάστατου μοντέλου του σωματικού λίπους και την παρακολούθηση του τόνου της φωνής!

Αυτά υπόσχεται η νέα συσκευή υγείας της Amazon, μια νέα ματιά πάνω στα βιομετρικά δεδομένα και την ανάλυσή τους.

Το Halo είναι κατά βάση μια συνδρομητική υπηρεσία, η οποία συνοδεύεται από ένα fitness band που ξεκλειδώνει μια σειρά από μετρήσεις υγείας και ευεξίας, όπως δεδομένα φυσικής δραστηριότητας, ύπνου, σωματικού λίπους και ψυχολογικής διάθεσης.

Φιλόδοξη και κάπως παράξενη είναι η προσέγγιση του κολοσσού. Το Halo μοιάζει πολύ με το tracker της Fitbit, δεν έχει όμως οθόνη.

Έχει λειτουργία μέτρησης της θερμοκρασίας και ένα μικρόφωνο που σκανάρει συνεχώς τη φωνή του κατόχου, ανιχνεύοντας τον συναισθηματικό τόνο. Αδιανόητο, πραγματικά. Το πώς ακούγεσαι στους άλλους δηλαδή.

Πρόκειται όπως είπαμε για συνδρομητική υπηρεσία. Η Amazon θέλει 65 δολάρια για τους πρώτους 6 μήνες και μετά 3,99 δολάρια τον μήνα. Και λέμε δολάρια γιατί δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις διεθνείς τιμές.





ΠΗΓΗ