Το Reddit εξαγόρασε την εφαρμογή σύντομων βίντεο Dubsmash, ώστε να εισβάλει σε μια αγορά που κυριαρχείται κατά κράτος από το κινεζικής ιδιοκτησίας TikTok.

Το Dubsmash θα διατηρήσει τη δική του πλατφόρμα, με το Reddit να ενσωματώνει απλώς τα εργαλεία για το μοντάζ των βίντεο.

Την ώρα λοιπόν που το Instagram (Reels) και το YouTube (YouTube Shorts) έχουν ήδη ρίξει στην αγορά τους δικούς τους ανταγωνιστές για το TikTok, στη μάχη πέφτει τώρα και το Reddit, θέλοντας μέσω του Dubsmash να αποκτήσει μερίδιο της πίτας.

Οι οικονομικοί όροι της εξαγοράς, που βασίζονται σε μετρητό και πακέτο μετοχών, δεν έχουν γίνει για την ώρα γνωστοί, είναι ωστόσο άλλη μια προσπάθεια του Reddit να παραμείνει στον προμαχώνα της κοινωνικής δικτύωσης.

Την ώρα λοιπόν που οι εφαρμογές βίντεο έχουν γίνει ανάρπαστες στα νεότερα ηλικιακά κοινά, το Reddit αποζητά να επεκτείνει την παρουσία του στη νέα κατηγορία κοινωνικής δικτύωσης.

Την εξαγορά ανακοίνωσε την Κυριακή το ίδιο το Reddit, λέγοντας πως το Dubsmash θα διατηρήσει την αυτονομία του ως κοινωνικό μέσο.

Το Dubsmash, που ιδρύθηκε στη Γερμανία το 2014, είναι ένα app που επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν και να ανεβάζουν σύντομα βίντεο, προσθέτοντας μουσική από τραγούδια, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Σαν το TikTok με δυο λόγια.

Το Reddit το καλωσόρισε ως μια «φιλόξενη πλατφόρμα για δημιουργούς περιεχομένου και χρήστες που δεν αντιπροσωπεύονται πολύ στα κοινωνικά μέσα». Σύμφωνα μάλιστα με το Reddit, το Dubsmash χρησιμοποιεί ήδη το 25% των αφροαμερικανών εφήβων, την ίδια ώρα που το γυναικείο κοινό αντιπροσωπεύει το 70% των χρηστών της εφαρμογής.

Η ιδρυτική ομάδα του Dubsmash, οι συνιδρυτές Suchit Dash, Jonas Drüppel και Tim Specht δηλαδή, θα ενταχθούν πλέον στο δυναμικό του Reddit.





ΠΗΓΗ