Έχει έρθει για να αλλάξει ίσως την ενέργεια όπως την ξέραμε, ποντάροντας στο νέο και μεγάλο στοίχημα της ανθρωπότητας: την ηλεκτροκίνηση.

Αν βάλεις εξάλλου την μπαταρία της NBD σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεν θα χρειαστεί ποτέ φόρτιση.

Η NBD (Nano Diamond Battery) είναι ένα πραγματικά επαναστατικό προϊόν. Ο κύκλος ζωής της σκαρφαλώνει στα 28.000 χρόνια και μπορεί να αυτο-φορτίζει, κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάζεται ποτέ εξωτερική παροχή ρεύματος.

Πώς γίνεται αυτό; Επιστρατεύοντας ένα ειδικού τύπου γραφένιο, κάτι σαν ανακυκλωμένο υλικό από πυρηνικά απόβλητα (το ραδιοϊσότοπο άνθρακας-14). Οι καινοτόμες κυψέλες έρχονται να αντικαταστήσουν ολοταχώς τα ιόντα λιθίου, καθώς οι πρακτικές τους εφαρμογές και τα μεγέθη τους δεν έχουν τέλος.

Ο πρωτοποριακός πυκνωτής της κάνει για τα πάντα, από μπαταρίες κινητών τηλεφώνων και απλές μπαταρίες της αγοράς (AA και AAA) μέχρι και μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τρένων και αεροπλάνων.

Η μπαταρία δεν απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα και το μόνο που θέλει για να λειτουργήσει απρόσκοπτα είναι πρόσβαση στον καθαρό αέρα.

Το καλιφορνέζικο startup NBD Inc έχει δείξει τι ακριβώς υπόσχεται και πώς θα το καταφέρει. Σε κατάσταση πρωτοτύπου παραμένει, μια πρώτη εμπορική απόπειρα είναι ωστόσο καθ’ οδόν.

Αν πετύχει στον μεγάλο της στόχο, την εμπορική εκμετάλλευση της εφεύρεσής της, τότε θα μιλάμε για μια πραγματική επανάσταση στην επικράτεια της ενέργειας.

https://www.youtube.com/watch?v=ksMXbhftBbM





ΠΗΓΗ