Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να διαβάσετε την ομορφότερη ιστορία του κόσμου, τη Βίβλο ,σε 692 γλώσσες και να μπορέσετε να την έχετε διαθέσιμη, στο κινητό σας ή στο tablet σας εμπλουτισμένη με όμορφες εικόνες και ένα καθόλου κουραστικό «περιβάλλον»;

Αυτό το «κενό» εντόπισαν δυο Έλληνες digital nomads, και πλέον η Βίβλος είναι διάθεσιμη σε 692 γλώσσες που μιλάνε 5,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Το νέο αυτό ελληνικό εγχείρημα ονομάζεται «Blesstype» το οποίο μέσω της πλατφόρμας Kickstarter ζητά την στήριξη του κόσμου ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η υλοποίηση του και να διατεθεί σε όλον τον κόσμο.

Η εφαρμογή απευθύνονται όχι μόνο στους πιστούς. Το «Blesstype» φιλοδοξεί να προσελκύσει και αυτούς που λατρεύουν το διάβασμα αλλά και αυτούς που «ψάχνουν» απαντήσεις στα θρησκευτικά θέματα.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα της ανάγνωσης της Βίβλου μέσω ενός φιλόξενου, για το χρήστη, περιβάλλουν εμπλουτισμένο με artistic εικονογράφηση αλλά και τη λειτουργία text-to-audio.

Η απόφαση να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα, πάρθηκε από τους δυο Έλληνες όταν σε μια αναζήτηση στο χαώδες διαδίκτυο, συνειδητοποίησαν πως η επιθυμία τους να διαβάσουν τη Βίβλο θα συνοδευόταν από την… μετριότητα καθώς ότι υπήρχε μέχρι εκείνη την στιγμή διαθέσιμο δεν τους κάλυπτε αισθητικά.

Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να καλύψουν εκείνοι αυτό το κενό και δημιούργησαν το «Blesstype» ώστε να αφηγηθούν με τον δικό τους μοντέρνο τρόπο την ιστορία των 2.700 ετών.





ΠΗΓΗ