Σε έκθεση που κυκλοφόρησε η Oxford Economics, με θέμα «Η  Οικονομική Επίδραση της Huawei», η Huawei βρέθηκε να έχει συνεισφέρει €16,4 δισεκατομμύρια στο ΑΕΠ της Ευρώπης και να έχει υποστηρίξει τη δημιουργία και διατήρηση 224.300 θέσεις εργασίας το 2019. Η εταιρεία συνεισέφερε επίσης €6,6 δισεκατομμύρια σε φορολογικά έσοδα στις Ευρωπαϊκές αρχές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Huawei έχει επίσης διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο πίνακας αποτελεσμάτων βιομηχανικής επένδυσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) το 2019 κατέταξε την Huawei ως τον πέμπτο μεγαλύτερο επενδυτή στον τομέα R&D παγκοσμίως. Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας σημείωσε επίσης ότι η Huawei ήταν στην κορυφή της κατάταξης για αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας το 2019. «Οι επενδύσεις στο R&D – όπως αυτές της Huawei – είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να επιτευχθεί μια γενική αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων στην Ευρωπαϊκή οικονομία», δήλωσε ο Pete Collings, Director of Europe and Middle East Economic Impact Consulting της Oxford Economics.

Ο Abraham Liu, Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Huawei στα Θεσμικά Όργανα της ΕΕ, δήλωσε: «Το 2019, η άμεση συμβολή της Huawei στο Ευρωπαϊκό ΑΕΠ ήταν €2,8 δισεκατομμύρια, με μέσο όρο ετήσιας ανάπτυξης 11,4% τα τελευταία πέντε χρόνια. Σε αυτή τη «μη συμβατική» χρονιά, η Huawei διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια του δικτύου για να βοηθήσει τους ανθρώπους να δουλέψουν και να εκπαιδευτούν διαδικτυακά. Η Huawei έχει παρουσία στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια και εργάζεται εντατικά για να ενσωματωθεί βαθιά στις τοπικές κοινότητες και να προωθήσει από κοινού την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη αξία».

Η έκθεση της Oxford Economics αξιολόγησε τη συνολική οικονομική επίδραση της Huawei στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της συμβολής της στο Ευρωπαϊκό ΑΕΠ, την απασχόληση και τους φόρους που δημιουργήθηκαν.

Μπορείτε να κατεβάσετε την πλήρη έκθεση από τον παρακάτω σύνδεσμο:

oxfordeconomics.com





ΠΗΓΗ