Συγκλονίζει ο άνδρας που έπαθε ανακοπή καρδιάς και σώθηκε χάρη στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση που του έκανε επί μισή ώρα αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ.


Επί μισή ώρα ο αστυνομικός της ομάδας Δίας, Χρήστος Πετμεζάς, προσπαθούσε να σώσει τον Γιάννη Βελιβασάκη που κατέρρευσε στον δρόμο ύστερα από ανακοπή καρδιάς το πρωί της Τετάρτης 11 Μαρτίου.

Δυο βδομάδες μετά, και αφού ο 50χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε σπίτι του, μιλάει για πρώτη φόρα στο Live News για την ημέρα που έφτασε μια ανάσα από το θάνατο.

«Εγώ από εκεί πάω στον οδοντίατρό μου, οπότε μάλλον ήμουν έτοιμος να πάω για οδοντίατρο. Ανακοπή, έπεσα κάτω. Εγώ δεν θυμάμαι τίποτα, το βιντεάκι είδα και εγώ όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Εγώ ξύπνησα την Κυριακή, με ναρκώσανε μετά και είδα και εγώ το βιντεάκι», αναφέρει.

Επί 5 ημέρες ο 50χρονος άντρας πάλευε στην εντατική να κρατηθεί στη ζωή. Και τα κατάφερε. Όταν ξύπνησε δεν θυμόταν τίποτα από τη δραματική διάσωσή του, με τους γιατρούς να του αφηγούνται πως η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση που του έκανε ο αστυνομικός του έσωσε τη ζωή.

«Έκανα δύο μπαλονάκια. Εγώ ξύπνησα την Κυριακή στην εντατική, ήμουνα κοιμισμένος γιατί με είχαν ναρκώσει», προσθέτει ο άντρας ο οποίος χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

«Δεν έχω μνήμη από εκείνη την ημέρα, εγώ ξύπνησα την Κυριακή στο νοσοκομείο. Το παιδί το είδατε τι έκανε. Από αυτά δεν θυμάμαι τίποτα, μου τα είπαν εκεί στο νοσοκομείο», επισημαίνει.

Απίστευτη τύχη

«Κέρδισες το Τζόκερ» ήταν τα πρώτα λόγια των γιατρών όταν υγιής πλέον άνοιξε τα μάτια στο Θριάσιο νοσοκομείο και έμαθε πως η ζωή του οφείλεται στην αυτοθυσία του αστυνομικού.

«Πονάω ακόμα, μάλλον είναι από το πολύ το πάτημα. Εμένα μου το είπαν οι γιατροί ότι κέρδισες Τζόκερ, πώς έγινε, ότι αυτό, για να βρεις άνθρωπο να στο κάνει αυτό είναι… και όντως μισή ώρα τώρα να κάθεται εκεί να πατάει είναι απίστευτο», δηλώνει με ευγνωμοσύνη ο 50χρονος.

Ο Γιάννης Βελιβασάκης ευχαρίστησε τον αστυνομικό της ομάδας Δίας που του έσωσε τη ζωή και πλέον προσπαθεί να αφήσει πίσω του αυτές τις δραματικές στιγμές και να συνεχίσει τη ζωή του.

Πηγή:  tanea.gr



ΠΗΓΗ