Δολοφονική χαρακτηρίζει την επίθεση που δέχτηκε έξω από το σπίτι του στη Μύκονο ο γνωστός μεσίτης, Φλώριος Ασημομύτης, σε συνέντευξή του στο ethnos.gr.

Όπως αποκαλύπτει, πριν την ενέδρα σε βάρος του είχε δεχτεί ευθείες απειλές για τη ζωή του από κρανοφόρο που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Ο κ. Ασημομύτης αναμένεται να καταθέσει στις Αρχές για το περιστατικό, προκειμένου να διερευνηθεί εάν σχετίζεται με την επίθεση της περασμένης Δευτέρας έξω από το σπίτι του.

Ο κ. Ασημομύτης έβγαινε από το αυτοκίνητό του όταν ένας ψηλός άντρας που φορούσε κουκούλα άρχισε να τον χτυπάει με λοστό σε όλο του το σώμα. Ο μεσίτης τραυματίστηκε, χρειάστηκε να κάνει 20 ράμματα και να υποβληθεί σε χειρουργείο.

«Είχα παρκάρει σε ένα ασυνήθιστο για εμένα σημείο απέναντι από το σπίτι μου, γιατί δεν βρήκα χώρο να παρκάρω το αυτοκίνητό μου εκεί που το βάζω συνήθως. Το πρώτο δυνατό χτύπημα το δέχτηκα βγαίνοντας από το όχημα. Ο δράστης ήταν επαγγελματίας. Με χτυπούσε με μανία και σώθηκα χάρη στο σωματότυπο μου και χάρη στο γεγονός ότι πρόλαβα να βάλω το χέρι μου μπροστά από το πρόσωπο. Στόχος του ήταν να με σκοτώσει. Σκεφτείτε ότι διένυσα 50 μέτρα ενώ με χτυπούσε με το λοστό, μέχρι να καταφέρω να βγω στον κεντρικό δρόμο και να σωθώ. Στο νησί υπάρχουν κακοποιοί που πληρώνονται για να κάνουν τέτοιου είδους επιθέσεις. Μιλάμε για βαριά εγκληματικότητα. Δεν είμαι ο μόνος επιχειρηματίας στο νησί που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Έχει γίνει πλέον σύνηθες φαινόμενο στον τόπο μας».

Ο γνωστός μεσίτης συνδέει την ενέδρα σε βάρος του με τις καταγγελίες που έχει κάνει στη Δικαιοσύνη για τις αυθαίρετες κατασκευές (ξενοδοχεία, βίλες κλπ) στο νησί των ανέμων. «Στη Μύκονο υπάρχει διαφθορά και όσοι ασχολούνται με τέτοιου είδους ζητήματα στοχοποιούνται για να βγουν από τη μέση. Επίσης, υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση. Εγώ έχω προβεί σε μία σειρά από σοβαρές καταγγελίες που με έχουν βάλει στο στόχαστρο», προσθέτει ο κ. Ασημομύτης.

Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. στη Μύκονο

Δύο κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα αναμένεται να μεταβούν στο νησί των ανέμων το αμέσως επόμενο διάστημα για τη διαλεύκανση της επίθεσης σε βάρος του γνωστού μεσίτη αλλά και σοβαρών περιπτώσεων ληστειών και διαρρήξεων.

Πριν από λίγες ημέρες θύμα ληστών έπεσε μέσα στη μονοκατοικία του επιχειρηματίας. Οι ληστές τον ακινητοποίησαν με τη βία, τον έβαλαν στο εσωτερικό της οικίας, τον έδεσαν, τον χτύπησαν και του άρπαξαν ένα ρολόι χειρός, μάρκας Rolex, και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια, διέφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους γείτονες.

Πηγή: ethnos.gr

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη



ΠΗΓΗ