Η Ένωσή μας πραγματοποίησε χθες, 18/06/2020, άλλη μια εθελοντική αιμοδοσία στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής με τεράστια επιτυχία. Η ιδιαιτερότητα της  χθεσινής αιμοδοσίας είναι πως τελέσθηκε κατά τις ώρες 12.00-17.00, αντί του συνηθισμένου 09.00-13.00. Ήταν μια ιδέα των εκλεγμένων αντιπροσώπων της Ένωσής μας στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, έτσι ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν και οι συνάδελφοι της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αττικής, που εκτελούσαν πρωινή υπηρεσία στα δικαστήρια, με το αποτέλεσμα να μας δικαιώνει όλους. Ο αριθμός των συναδέλφων που προσήλθαν για να επιτελέσουν το «ιερό τους καθήκον» ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας και μας γεμίζει περηφάνεια, καθώς για άλλη μια φορά οι Αστυνομικοί αποδεικνύουν ότι διακρίνονται για την ευαισθησία τους και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της χθεσινής εκδήλωσης έπαιξε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αττικής Ταξίαρχος κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Λάμπρος, ο οποίος παρότρυνε προσωπικά τους συναδέλφους της Υπηρεσίας του ώστε να συμμετάσχουν, δίνοντάς τους κίνητρα και διευκολύνοντάς τους σε αυτό. Ο ίδιος δε, παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην εθελοντική αιμοδοσία.

Εξίσου σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής Ταξίαρχος κ. ΔΑΒΑΛΟΣ Δημήτριος, ο οποίος μας φιλοξένησε στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης, τιμώντας μας επίσης με την παρουσία του, συνοδευόμενος από τους Υποδιευθυντές της Υπηρεσίας.

Οφείλουμε λοιπόν να συγχαρούμε άπαντες, αλλά το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» και «μπράβο» ανήκει στους συναδέλφους που ανέμεναν καρτερικά να έρθει η σειρά τους να δώσουν αίμα, καθώς και σε αυτή την αιμοδοσία τηρήθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας που έχουν επιβληθεί από τον αρμόδιο Οργανισμό για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

Αξίζει να τονίσουμε πως χάριν στη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις αιμοδοσίες, η Τράπεζα Αίματος της Ένωσής μας μόνο τον μήνα Ιούνιο, συγκέντρωσε πάνω από 150 μονάδες αίματος στις τρεις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργάνωσε, κάτι που όπως μας τόνισαν από το νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ», είναι πολύ σημαντικό, καθώς τους θερινούς μήνες έλλειψη αίματος, η οποία έγινε εντονότερη λόγω της πανδημίας.

Δεσμευόμαστε ως Ένωση να συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις που εκτός από σωτήριες για τους συνανθρώπους μας είναι και αυτές που προβάλλουν την κοινωνική προσφορά του Έλληνα Αστυνομικού.

 Δίνω αίμα σημαίνει δίνω ζωή

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος



ΠΗΓΗ