Οι εικόνες σύγκρουσης αστυνομίας-πολιτών, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, δεν υπήρξανε ευχάριστες. Αυτές δεν είναι εικόνες που ενισχύουν το πνεύμα μιας ευνομούμενης πολιτείας και ούτε έχουν την δύναμη να προτρέψουν τους πολίτες σε μια αυθορμήτως και εσωτερικά εδραιωμένη νομιμόφρονα συμπεριφορά.

Ευτυχώς, εδώ στην Καστοριά, αποφύγαμε ολοσχερώς τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις καθ’ όλη την διάρκεια της μακραίωνης μας καραντίνας.

Η καστοριανή αστυνομία, όλο αυτό το διάστημα υπήρξε στ’ αλήθεια υποδειγματική. Απέφυγε κάθε επίδειξη δύναμης, απέφυγε κάθε δυναμική αντιπαράθεση, άφησε στην άκρη το γνωστό ύφος της αφ’ υψηλού εξουσίας και πραγματικά πλησίασε και συνεργάστηκε με τους πολίτες.

Στα εκατοντάδες μπλόκα που έστησε στους δρόμους ενημέρωνε με ευγένεια, υπεδείκνυε με διακριτικότητα και άφηνε κάθε περιθώριο διόρθωσης μιας λαθεμένης συμπεριφοράς. Εξαρχής διαφάνηκε ότι ο πραγματικός στόχος των καστοριανών αστυνομικών δεν ήτανε η συλλογή προστίμων και ο εκφοβισμός παρά η ένστολη πειθώ, η εύσχημη και ήπια υπενθύμιση των μέτρων προστασίας που οφείλαμε όλοι να λαμβάνουμε για το καλό όλων.

Το είδαμε πολλές φορές να λειτουργεί άψογα στην πράξη κι ακούσαμε εύσημα από τα χείλη πολλών άλλων πολιτών. Το κυριότερο πάντως ήταν πως αυτή η αποστασιοποιημένα φιλική στάση των οργάνων υπήρξε έως τώρα ενιαία και δεν διαταράχτηκε από την παραμικρή εξαίρεση πουθενά.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στους άνδρες της τοπικής αστυνομικής μας δύναμης των διοικητών τους και τον αστυνομικό  διευθυντή Καστοριάς .

Αμα θέλουμε, τελικά σε αυτή την χώρα, μπορούμε πραγματικά να βρίσκουμε τις χρυσές τομές!

Πηγή: kastoria365.gr



ΠΗΓΗ