Είκοσι πέντε χρόνια είναι αναμφίβολα ένα αντιπροσωπευτικό διάστημα, ώστε να γίνει ένας ξεκάθαρος απολογισμός για το επιτυχημένο ή όχι ενός εγχειρήματος , που άλλαξε την ιστορία του Σώματος.Την ένταξη των νέων αστυνομικών μέσω των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Η απάντηση σ’ αυτές τις περιπτώσεις δίνεται από την ίδια τη ζωή , στην πράξη , από την καθημερινή τριβή με τα προβλήματα , στον διαχρονικό αγώνα όλων εδώ και 25 χρόνια.

Με έναν απροσδιόριστο ενθουσιασμό η 12η Ιανουαρίου 1996 ήταν η στιγμή που ο καθένας από εμάς άφησε πίσω το ανέμελο των νεανικών του χρόνων ορίζοντας το μέλλον του στα χρώματα της στολής της Ελληνικής Αστυνομίας . Χωρίς να γνωρίζει τίποτα από όσα θα βίωνε τις επόμενες δεκαετίες , λύπες και χαρές. 

Αυτός τελικά είναι ο ορισμός του υπηρεσιακού μας βίου , λύπες και χαρές μαζί , αναμεμειγμένες πάντα και εναλλασσόμενες μεταξύ τους . Έτσι τα χρόνια πέρασαν δύσκολα και όμορφα , όπως θα περάσουν και αυτά που θα έρθουν . Με την ίδια ακριβώς διάθεση για προσφορά εμπλουτισμένη όμως με πολύ περισσότερη εμπειρία. Αυτό είναι από τα λίγα πράγματα που άλλαξαν πάνω μας , μαζί με την πιο ώριμη ίσως εξωτερική μας εμφάνιση .

Πριν είκοσι πέντε χρόνια πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πάντα και σίγουρα άλλαξαν πολλά , αλλά όχι τα πάντα . Αρκετά ζητήματα θεσμικής φύσεως που απασχόλησαν την 1η Σειρά , απασχολούν και την 25η.Πάντα όμως υπάρχει η ελπίδα ότι σύντομα θα πάρουν μορφή οι δεσμεύσεις δυόμισι δεκαετιών .

Σήμερα που συμπληρώνονται ακριβώς 25 χρόνια από την πρώτη εισαγωγή δοκίμων Αστυφυλάκων προερχόμενων από Πανελλήνιες Εξετάσεις , κυριαρχεί η σιγουριά ότι αποτέλεσε την μεγαλύτερη τομή που έγινε ποτέ στο Σώμα και ίσως το κύριο φίλτρο της αλλαγής που επήλθε στην λειτουργία της για πάνω από δύο δεκαετίες . Ελπίζω να παραμείνουμε αισιόδοξοι , δυναμικοί και πρωτοπόροι όπως τότε και κυρίως ποτέ να μην ξεχάσουμε όσους έφυγαν από κοντά μας μέσα σ’ αυτήν την διαδρομή .

άρθρο του Πέτρου Ντεληγιάννη

Ταμία Ένωσης Αξιωματικών 

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης



ΠΗΓΗ