Το σενάριο “εξαφάνισης” α λα Αρτέμης Σώρρας, που κρυβόταν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε… γκαράζ στον Άλιμο με τη βοήθεια μέλους του κόμματός του, εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τον 60χρονο πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά που καταζητείται από τον Οκτώβριο.

Παρότι διωκτικές και δικαστικές Αρχές έχουν εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον εντοπισμό του και η αναζήτηση “εκτείνεται” σε τέσσερις χώρες, ερευνάται διαρκώς και η ύπαρξη μεθοδευμένου σχεδίου υπόθαλψής του στην Ελλάδα.

Μάλιστα όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, κάτι τέτοιο θα διευκολυνόταν από τις καραντίνες και τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς οι όποιες κινήσεις θα καλύπτονταν από το σκοτάδι.

Με κύριο ζητούμενο να κλείσει ο κλοιός γύρω του και να βρεθούν άτομα από το περιβάλλον του ή και μέλη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που έχουν υλοποιήσει το σχέδιο της “μεγάλης φυγής” του, στελέχη της Κατεχάκη συμπληρώνουν ότι “τουλάχιστον προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται η εκδοχή που θέλει τον πρώην βουλευτή να κρύβεται σε μοναστήρι της Σερβίας ή άλλης βαλκανικής χώρας”.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να διατηρεί επικοινωνία με μέλη του ακροδεξιού μορφώματος που κρατούνται στις φυλακές Δομοκού ή με άτομα του οικείου περιβάλλοντός του μέσω και διαδικτυακών πλατφορμών.

Όπως σημειώνουν στελέχη της Κατεχάκη “ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι έχει απευθυνθεί σε κρατική υπηρεσία στο εξωτερικό ή έχει νοσηλευθεί σε άλλη χώρα και να μην έχει γίνει αντιληπτό, επειδή δεν υπήρχε διεθνής αναζήτησή του. Κάτι τέτοιο θα μας εξέθετε διεθνώς”. Οι ίδιες πηγές ωστόσο εκτιμούν, σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”, ότι η λύση του γρίφου μπορεί να είναι πιο απλή και ο 60χρονος να κρύβεται σε ασφαλές κρησφύγετο ακόμη και στην Αττική, ανακαλώντας ενδεικτικά την περίπτωση του Αρτέμη Σώρρα που είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 στον Άλιμο.

enikos.gr



ΠΗΓΗ