Τα συγχαρητήρια του στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος έδωσε ο υπουργός Προστασία;ς του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, τονίζοντας ότι η συνεισφορά των Πυροσβεστών ήταν εξαιρετικά σημαντική και στη διαχείριση της κατάστασης που διαμορφώθηκε πρόσφατα στην κρίση του Έβρου.

Αυτό συνέβη στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον κ.Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική προετοιμασία του καλοκαιριού που έρχεται. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ξέχασε την βοήθεια που έδωσαν οι Πυροσβέστες στον Έβρο από τα τέλη Φεβρουαρίου ως τα τέλη Μαρτίου, στην αντιμετώπιση της προσπάθειας εισβολής εκ μέρους χιλιάδων λαθρομεταναστών που καθοδηγούνταν από την Τουρκία. Η Πυροσβεστική άλλωστε ήταν συνέχεια στα σύνορα, τόσο στις Καστανιές όσο και στην περιοχή των Φερών, με οχήματα και άνδρες, βοηθώντας αστυνομία και στρατό στην αποτροπή της επιχειρούμενης εισβολής. Κάτι που το διαπίστωσε άλλωστε και ο ίδιος ο κ.Χρυσοχοίδης στις συχνές επισκέψεις του στον Έβρο εκείνο το διάστημα.

Αναφορά και στα εποχικά Πυροσβεστικά Κλιμάκια

Στην σύσκεψη τονίστηκε ότι με επιπλέον ελικόπτερα βαρέως τύπου, νέα πυροσβεστικά οχήματα και ενισχυμένο τον κρατικό μηχανισμό, ιδίως την Πυροσβεστική Υπηρεσία που είναι ο κύριος βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας,σε μέσα και προσωπικό, ξεκίνησε την Παρασκευή 1η Μαΐου, η αντιπυρική περίοδος 2020. Μάλιστα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι ιδρύθηκαν 84 νέα εποχικά πυροσβεστικά κλιμάκια, ανάμεσα τους και ένα στην Λευκίμμη του δήμου Σουφλίου, με ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, όπως το προστατευόμενο Εθνικό Δάσος Δαδιάς-Λευκίμμης και εντάσσονται επιπλέον 1.300 εποχικοί πυροσβέστες στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

«Είμαστε πιο έτοιμοι από κάθε άλλη χρονιά», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς στον κ. Χρυσοχοϊδη, στον οποίο παρουσίασε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος και σημείωσε ότι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας έχει ενισχυθεί σημαντικά, τόσο σε επίπεδο υλικό-τεχνικού εξοπλισμού όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ο μηχανισμός ενισχύεται με επιπλέον 3 βαρέως τύπου ελικόπτερα και νέα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ιδρύονται και 2 νέες αερομεταφερόμενες μονάδες του Αιγαίου και του Ιονίου, με έδρα τη Σάμο και τον Άραξο, αντίστοιχα.

Όπως έγινε γνωστό από τη ΓΓΠΠ, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε, ακόμη, ότι όλες αυτές οι προετοιμασίες έχουν πραγματοποιηθεί από πολύ νωρίς μέσα στο έτος και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του COVID-19.

«Αναβάθμιση και παρακαταθήκη για το μέλλον»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι αυτή η ενίσχυση, καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, αποτελούν μία εξαιρετική ευκαιρία για την περαιτέρω αναβάθμιση τόσο του ΠΣ όσο και εν γένει του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον, με στόχο πάντα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πανδημία του κορονοϊού Covid-19 και εξήρε την καταλυτική, όπως είπε, συμβολή της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου. Επίσης, απευθυνόμενος στην ηγεσία του ΠΣ υπογράμμισε ότι η συνεισφορά του Σώματος ήταν εξαιρετικά σημαντική και στη διαχείριση της κατάστασης που διαμορφώθηκε πρόσφατα στον Έβρο.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αναπληρωτής γγ ΠΠ, Γιώργος Μάριος Καραγιάννης, ο αρχηγός ΠΣ, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο υπαρχηγός ΠΣ, αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και όλο το επιτελείο και οι αρμόδιοι αξιωματικοί, καθώς και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ, Φοίβος Θεοδώρου.

evros-news.gr



ΠΗΓΗ