Τέλος στη δράση σπείρας ενόπλων ληστών που είχαν γίνει φόβος και τρόμος στη Δυτική Αττική (Περιστέρι, Ίλιον και Πετρούπολη) έδωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας λίγη ώρα μετά από ένα ακόμη «χτύπημα» σε σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για δύο παλιούς γνώριμους της ΕΛ.ΑΣ., ηλικίας 52 και 32 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας μετά ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Πετρούπολη. Το συγκεκριμένο δίδυμο απασχολούσε εδώ και μήνες την Αστυνομία, καθώς εμπλέκονται σε τουλάχιστον 15 ληστείες σε σούπερ μάρκετ και μία ληστεία σε ταχυδρομικό κατάστημα –όλες στη Δυτική Αττική.

Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι ο 52χρονος σε όλες τις εξεταζόμενες περιπτώσεις ληστειών είναι το ίδιο άτομο, το οποίο διέπραττε τις ληστείες συνήθως ημέρα Παρασκευή ή Σάββατο και προσέγγιζε το «στόχο» με μοτοσυκλέτα, με την οποία και διέφευγε. Χρησιμοποιούσε επίσης κράνος μοτοσικλετιστή για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών του, ενώ απειλούσε τους υπαλλήλους με πιστόλι και σε κάποιες περιπτώσεις και μαχαίρι.

Όσον αφορά τον 32χρονο συνεργό του, τον μετέφερε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του στο σημείο που στάθμευαν την «επιχειρησιακή» μοτοσυκλέτα και απέκρυπτε στην οικία του το όπλο και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών. Να σημειώσουμε ότι ο 52χρονος έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ ο 32χρονος έχει κατηγορηθεί για κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι κρότου με γεμιστήρα με 9 φυσίγγια
  • μαχαίρι
  • κράνος μοτοσικλετιστή και είδη ρουχισμού, που χρησιμοποιούντο κατά τη διάπραξη των ληστειών
  • κινητά τηλέφωνα
  • το χρηματικό ποσό των 980 ευρώ, προερχόμενο από την πιο πρόσφατη ληστεία

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



ΠΗΓΗ