Με μια λέξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια από τις ομάδες ΔΙΑΣ στην Πρέβεζα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Και χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε ή να θίξουμε συναδέλφους τους, ο χαρακτηρισμός αυτός δεν αφορά στην αστυνομική τους και μόνο ιδιότητα.

Αφορά σε χαρακτηριστικά που «εντόπισε» το PREVEZANEWS, μετά από πρόσφατο περιστατικό, τα οποία προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση και σε πολίτες.

Στο περιστατικό που θα αναφέρουμε παρακάτω, καταγράφηκαν με κάθε λεπτομέρεια και εντυπωσίασαν κάποια πράγματα που μας οδηγούν στο να κάνουμε λόγο για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Και το πολύ «ωραίο» της υπόθεσης είναι το γεγονός πως αυτά τα επιπλέον στοιχεία, υιοθετούνται από τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας για να μπορούν να υπηρετούν όσο το δυνατό καλύτερα τον πολίτη καθημερινά, με δική τους και μόνο πρωτοβουλία και φυσικά με δικά τους έξοδα.

Και αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσεις και την ανθρωπιά, τότε διαμορφώνεται μια ομάδα που κάτω από τα κράνη, την μαύρη στολή και τον «αστακοειδή» εξοπλισμό, βρίσκεται ένας εκπαιδευμένος αστυνομικός στην υπηρεσία του πολίτη καθημερινά.

Πριν από λίγες μέρες ένα τροχαίο που σημειώθηκε στην Πρέβεζα ήταν και η αιτία να «ανακαλύψουμε» για την συγκεκριμένη ομάδα ορισμένα στοιχεία.

Την στιγμή που οι αστυνομικοί έφτασαν στον τόπο του ατυχήματος, πριν το ΕΚΑΒ, βλέποντας την κατάσταση του τραυματία, έτρεξαν αμέσως δίπλα του.

 

 

Φόρεσαν προστατευτικά γάντια και ανέλαβαν δράση, με τη χρήση του κινητού φαρμακείου που διαθέτουν.

Έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα πριν έρθουν σε επαφή με τον τραυματία. Δεν δίστασαν όμως.

 

 

Και όταν έπειτα από μερικές μέρες το τεστ για τον κορονοϊό βγήκε αρνητικό (αφού ο τραυματίας διαγνώστηκε θετικός) η ανακούφιση ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Ήταν άλλωστε κάτι για το οποίο υπήρχε μικρή πιθανότητα μετάδοσης μιας και είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα.

Εκεί λοιπόν σε εκείνο το περιστατικό εντοπίσαμε πως πέρα από το ότι οι αστυνομικοί φάνηκε από τις κινήσεις τους να γνωρίζουν πολύ καλά τι έκαναν διέθεταν και ένα μαύρο τσαντάκι. Εκείνο το μαύρο τσαντάκι που χρησιμοποιήθηκε στο τροχαίο και που μόνο η συγκεκριμένη ομάδα της ΔΙΑΣ Πρέβεζας διαθέτει.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι ένα τσαντάκι πρώτων βοηθειών. Ένα κινητό φαρμακείο με όλα τα απαραίτητα για την άμεση αντιμετώπιση ενός περιστατικού. Από τα πιο απλά υλικά έως και αιμοστατικές γάζες.

 

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Αστυνομικοί της συγκεκριμένης ομάδας διαθέτουν και έχουν πιστοποιηθεί για τις άριστες γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών ενώ έχουν εκπαιδευτεί και σε καταστάσεις για έρευνα και διάσωση.

Τα παραπάνω κανείς δεν τους υποχρεώνει να τα διαθέτουν. Ούτε τα φαρμακεία, ούτε τις επιπλέον γνώσεις, ούτε την επιπλέον εκπαίδευση.

Συμπληρώνουν όμως με τον καλύτερο τρόπο τον σκοπό στον οποίο έχουν ταχθεί.

Στην υπηρεσία του πολίτη για την προστασία του πολίτη. Στην παροχή βοήθειας όπου και όποτε χρειαστεί.

Γιατί αυτή είναι η δουλειά τους και την κάνουν με τον καλύτερο τρόπο.

Εξ άλλου είπαμε, είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!!

Πηγή:  prevezanews.gr



ΠΗΓΗ